Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

In memoriam Drago Gabriel 1930 – 2019

Oceni ta prispevek
(2 glasov)
04 Jun 19
Napisal Adi Kužnik, AOPA Prebrano 941 krat
Objavljeno v Novice

V nedeljo 2. junija 2019 smo se na postojnskem pokopališču sorodniki, letalski kolegi in prijatelji poslovili od upokojenega pilota Draga Gabriela.

Ko se danes za vedno poslavljamo od tebe spoštovani Drago, se člani Društva vojaških pilotov ne poslavljamo le od svojega prvega predsednika, pač pa predvsem od klenega in pokončnega človeka, tovariša in letalca, saj si nam bil v mnogo čem vzor in navdih. Občudovali smo te, ko si z odločno besedo glasno povedal tisto, kar smo številni le po tihem mislili. Tvoja bogata življenjska in poklicna pot, ki je bila mnogokrat težka in trnova, ti je vselej omogočala potrebno avtoriteto in samozavest. Še zlasti zato, ker si z neizmerno vestnostjo beležil in zbral nešteto predmetov in dokumentov, sledi tvojega življenja, ki jim čas pozabe ni mogel do živega.

Zadovoljni smo, da sta zgodba tvojega življenja in pečat, ki si ga pustil za seboj opisana v knjigi Zaljubljeni v letenje. Spodbuda avtorjema je namreč prišla tudi z naše strani. Knjiga pravi, da si se dokončno zastrupil z letenjem, ko si kot otrok na letališču Krasinec leta 1945 sedel v kabino poškodovanega Spitfira. Zdaj, ko za vedno zapuščaš druščino zastrupljencev z letenjem ti želimo mirno modro nebo. Pogrešali te bomo in te ohranili v najlepšem spominu.

Družini izrekam v imenu Društva slovenskih vojaških pilotov in v svojem imenu iskreno sožalje.

Adi Kužnik, AOPA

 

1 komentar

  • Komentiraj povezavo France Giacomelli Četrtek, 27 Februar 2020 14:51 objavil France Giacomelli

    Ravno danes sem poslal na AK Postojna poizvedovanje,da mi posredujejo naslov Draga Gabriela,ko sem poskusil na google še z imenom. Draga se spominjam še iz časov skakanja na Logaški Sekirci, ko nas je presenetil s svojim motorcem s kakšnim nizkim preletom! Žal mi je,da ga ni več med nami,ampak se ga bomo spominjali kot legendo slovenskega letalstva !

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« September 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30