Natisni to stran

[Komentar] Mediji proti Adrii Airways

Oceni ta prispevek
(25 glasov)
05 Jul 19
Napisal Bine, Popotniški forum Prebrano 3132 krat
Objavljeno v Novice

Vsa medijska gonja s strani nekaterih medijskih hiš, predvsem siol in 24ur naperjena proti letalskemu prevozniku Adria je postala že prava norišnica!

Vsak korak, vsaka zamuda, vsak stavek, že pišejo nove članke, vsak dan, večkrat na dan!

In to pišejo pisuni, ki se niti na osnove aviacije ne spoznajo.

Letala vseh letalskih družb so, imajo in bodo imela zamude in odpovedi. Možnih vzrokov je pa toliko, da jih niti ne bom našteval. Predvsem se ne zavedajo, da je trenutno potniški promet nad Evropo močno zasičen in posledično prihaja do zamud pri vseh, nastajajo nevihte, toča klesti, ipd.

Zadnjič je udarila v letalo strela in je posledično letalo imelo zamudo, seveda je bil članek takoj objavljen, da ima Adria spet zamudo, in da je tik pred zdajci odpovedala, prestavila let, potnikov pa niso obvestili.

Ja, super, da je imelo zamudo, bil prestavljen, odpovedan, enkratno v takem primeru, da so tehniki pregledali letalo, da ni prišlo do kakšne poškodbe, ki bi za posledice terjala življenja vseh. Na čase se mi zdi, da nekateri komaj čakajo, da bi se kaj takega pripetilo. Pa članki o sendviču in podobnih oslarijah! In koga naj pisno preko maila obveščajo? Potnike na letališču, ki so čakali na vkrcanje?

Potem pa bereš komentarje spodaj in ne veš, ali smo res družba idiotov! Po tistih anonimnih komentarjih sodeč, bi rekel da smo!

Po drugi strani pa 90 in več odstotkov potnikov komaj čaka na zamudo, ker vedo, da jim zaradi tehničnih napak oziroma zamud ki niso višja sila pripada odškodnina in sprašujejo po internetu le o tem. Še domov ne prileti, pa ga že to zanima koliko bo dobil, niti ne, kje bo prenočil.

Včeraj je bilo v Evropi 189 odpovedanih letov in 6950 letov je imelo zamudo. V zadnjih 30. dneh pa je bilo odpovedanih letov 5754 in zamudo je imelo kar 220.308 letov. GLOBALNO PA: ODPOVEDANI LETI 44.535, leti z zamudo 739.799.

Največ zamud včeraj beleži Easyjet, s 700+ zamudami, sledita Lufthansa s 300+ in Turkish z 250+, potem se jima približujeta že British in Austrian. Pri letališčih pa največ zamud od odhodih in prihodih beleži letališče v Frankfurtu, s 377 zamudami in 19. odpovedanimi leti, sledi mu Charles de Gaulle v Parizu, Franz Josef Strauss v Münchnu in pregovorno vedno točni Švicarji s Zürich Airport.

V zadnjih 30 dneh prav tako zaseda 1. mesto Easyjet, Sledi mu pa vrhunski brand v letalstvu nihče drug, kot Lufthansa s 390 odpovedmi in kar 12.030 zamudami, pri letališčih pa prvo mesto tako med odhodi in prihodi zaseda Münchensko letališče Franz Josef Strauss s kar 588 odpovedmi letov in 11.234 zamudami!

Dejstvo je, da ima Adria določene težave, ki roko na srce, upam, da jih uspešno reši za voljo naših zaposlenih ljudi, ki jih je okoli 500, čeprav Adria ni več naša, vsaj na papirju, mnogi zaposleni so. Komu koristijo taki članki, ne vem, celotni Sloveniji in slovenskemu turizmu sigurno ne!

Slovenija potrebuje letalskega prevoznika, ker število potnikov narašča, Adria pa potrebuje pa tudi lastnika, ki bo znal voditi letalsko družbo. Ali je to nov direktor ki ga je družba postavila konec maja, Sven Kukemelk, nekdanji direktor letalskega prevoznika Nordica, bo pa pokazal edino le čas. 

 

Nazadnje urejano na Petek, 05 Julij 2019 10:15