Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Pilota ni. Let je prestavljen. Vskočil “potnik” in easyJetovo letalo s potniki odpeljal v Španijo

Oceni ta prispevek
(6 glasov)
06 Sep 19
Napisal Prebrano 2122 krat
Objavljeno v Novice

Michael Bradley, ki je 2. septembra z družino potoval na počitnice je povsem naključno prevzel vlogo pilota in opravil let iz Manchestra v Alicante, ki je bil zaradi odsotnosti pilota prestavljen za več ur.

Michelle Hannah Potts, ki je bil prav tako potnik na tem letu je povedal, da je ob prijavi na let opazil, da bodo imeli več urno zamudo. Med postopanjem po letališču je še enkrat preveril čas odhoda letala in s presenečenjem prebral „Gate closing“. Hitro je odšel na “gate” in vprašal osebje kaj se dogaja. Odgovorili so mu, da pilota, ki je bil načrtovan za ta let ni in, da bo potnik, ki je slučajno na letalu pilotiral letalo v Alicante. Let bi bil sicer najverjetneje odpovedan, saj je bil prvotno načrtovani pilot še na poti iz Liverpoola. Zmešnjava je po podatkih easyJeta nastala zaradi napake kontrolorjev letenja v Franciji, ki je podrla urnike letenja. Pri easyJetu so zato morali uporabljati t.i. posadke na čakanju.

Michael Bradley, ki je za zamudo prav tako izvedel na letališču je poklical ne easyJet in dejal: »Sem na letališču in imam čas. S seboj imam licenco za pilota in osebni dokument. Zelo rad bi šel na dopust in, če želite uslugo sem jo pripravljen storiti. Rekli so mi, da me bodo poklicali nazaj. In res. Čez 38 sekund so me poklicali nazaj in rekli. Prosimo, prosimo z veliko češnjo na torti. Ali lahko poletite proti Alicantu?«

Bradley je nekoliko kasneje preko ozvočenja obvestil ostale potnike o položaju v katerem so se znašli in dodal: »Moja žena in sin, ki sta v 15 vrsti bi rada šla na dopust. Našega pilota pa ni. Sam sem pilot pri easyJetu in, če nimate zadržkov, da vas takole oblečen peljem v Alicante bomo šli.« Potniki so se odzvali z bučnim aplavzom.

Pri easyJetu so kasneje zapisali, da so hvaležni svojemu uslužbencu, ki je pokazal lojalnost in pripravljenost pomagati podjetju v tem primeru. »Vse je bilo po predpisih. Potniki so prišli na cilj, varnost letenja pa ni bila ogrožena.« so sklenili pri easyJetu.

Naslovna fotografija: Michael Bradley, Facebook

 

Nazadnje urejano na Petek, 06 September 2019 09:11

Koledar objav

« Junij 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30