Natisni to stran

Adria Airways ni v postopku odvzema operativne licence

Oceni ta prispevek
(4 glasov)
13 Sep 19
Napisal Prebrano 1042 krat
Objavljeno v Novice

Družba Adria Airways obvešča, da je v postopku rednega stalnega nadzora s strani Agencije za civilno letalstvo in ne v postopku odvzema operativne licence, kot to navajajo nekateri mediji.

V okviru stalnega nadzora imetnika operativne licence z izpolnjevanjem zahtev Uredbe (ES) št. 1008/2008 Evropskega parlamenta in sveta z dne 24. septembra 2008 so bili s strani Agencije za civilno letalstvo vabljeni k poročanju v zvezi z dodatnimi pojasnili finančno/poslovnega stanja in načrtov družbe zaradi izpolnjevanja pogojev imetnika operativne licence.

Adria Airways je bila, enako kot drugi evropski prevozniki, v minulem obdobju pod nadzorom Agencije za civilno letalstvo. Pri tem ne gre za nikakršen izredni dogodek ampak običajno obliko nadzora, ki jo tako slovenska kot druge evropske agencije za civilno letalstvo izvajajo nad prevozniki, z namenom preverjanja izpolnjevanja pogojev pridobljene operativne licence.

Družba Adria Airways izpolnjuje vse pogoje za doseganje visokih standardov varnosti v zračnem prometu, kar nenazadnje dokazuje tudi z več certifikati, med drugim tudi z zelo zahtevnim CARA certifikatom, ki ga poleg Adrie Airways poseduje le še omejeno število letalskih prevoznikov v Evropi.

Agencija za civilno letalstvo je uvedla postopek za ohranitev operativne licence Adrie Airways, je povedal direktor agencije Rok Marolt. Odgovorne osebe v Adrii so skladno s pravilnikom povabili na pogovor, ki ga nameravajo opraviti v prihodnjih dneh. Odločitev glede licence bodo predvidoma sprejeli do konca oktobra.

 

Nazadnje urejano na Petek, 13 September 2019 11:23