Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Mini airshow nad Sečovljami

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
29 Sep 19
Napisal Prebrano 775 krat
Objavljeno v Novice

Ljubitelji letenja ste si včeraj nad letališčem v Portorožu lahko ogledali mini air show z nastopi letalnikov Slovenske vojske, športnih in akrobatskih letal ter poslovnega letala Janez Let d.o.o.

Dogodek je bil priložnost, da ste spoznali letališko delo in gasilsko enoto. Ogledali in testirali ste lahko policijsko in vojaško opremo, videli pa ste lahko tudi prikaz dela policistov in finančnih preiskovalcev s službenimi psi. Rdeči križ Piran je predstavljal temeljne postopke oživljanja. Za vse letalske navdušence so pripravili preizkus v virtualnem letenju. Najmlajši so se zabavali na gasilskem, vojaškem in padalskem poligonu, si poslikali obraze, ter zabavali z otroškimi animatorji. Najlepše fotografije pa ste lahko posneli ob boku letal, ki so bila razstavljena.

Dogodek je bil organiziran v sodelovanju s Turističnim združenjem Portorož. Župan Občine Piran Đenio Zadković je podelil Grb odličnosti v turizmu 2019, priznanje za vrhunske rezultate, ki so pomembno prispevali k razvoju turistične dejavnosti in prepoznavnosti občine Piran. Letošnje priznanje je prejel Janez Maček za dolgoletno uspešno vodenje agencije Atlas Express, d.o.o., za udejstvovanje v turizmu, razvoj in promocijo butičnih ter trajnostno naravnanih turističnih produktov, ki temeljijo na lokalni tradiciji in kulturi ter pomembno pripomorejo k prepoznavnosti ne le destinacije Portorož & Piran in njenega zaledja, temveč tudi celotne obalne regije.

Dogodek je bil priložnost za slavnostno skupščino ob 30. letnici društva slovenskih letalk, kjer je bila slavnostna govornica ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek.

Fotogalerija na FB

Nazadnje urejano na Nedelja, 29 September 2019 08:21

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Junij 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30