Natisni to stran

Pipistrel z novim zastopnikom za Afriko in Portugalsko

Oceni ta prispevek
(2 glasov)
12 Okt 19
Napisal Prebrano 950 krat
Objavljeno v Novice

Pipistrel je pooblastil največjo letalsko šolo v Afriki, 43 Air School, za novega Pipistrelovega zastopnika in servisni center za Južno Afriko in Portugalsko.

Pipistrel je z novim partnerjem sklenil dolgoročno poslovno partnerstvo. Šola 43 Air School bo več kot 70 letal, ki jih sedaj uporablja za šolanje zamenjala z novimi Pipistrelovimi šolskim letali Virus SW121.

Njihov namen je, da SW121 postane temelj in glavna prednost učnega programa najboljše afriške letalske šole. Letalo Virus SW 121 je certificirano s strani Evropske Agencije EASA tudi za nočno letenje. Opremljeno je z dvojnim LCD prikazovalnikom parametrov letenja in motorja, z avtopilotom in reševalnim sistemom. Za pogon motorja uporablja navadno avtomobilsko gorivo namesto dražjega letalskega.

43 Air School bo postala tudi prva letalska šola v Afriki, ki bo ponudila usposabljanje pilotov na električnih letalih, in sicer ravno s prvo pošiljko Pipistrelovih električnih trenažnih letal Alpha Electro, ki so že na poti v Afriko.

Šola ima tri baze in sicer v Port Alfredu, Port Elizabethu in v Johannesburgu. Kmalu bodo odpril šolo tudi v Evropi. Do sedaj so uspešno izšolali več kot 6000 pilotov. Zaposlenih imajo 75 inštruktorjev letenja.

 

Nazadnje urejano na Ponedeljek, 14 Oktober 2019 10:32