Natisni to stran

Lufthansa ponovno vzpostavila povezavo s Frankfurtom

Oceni ta prispevek
(1 glas)
28 Okt 19
Napisal Prebrano 1254 krat
Objavljeno v Novice

Danes smo na Letališču Ljubljana obeležili vzpostavitev letov novega prevoznika Lufthansa iz Ljubljane v Frankfurt.

Z zimskim voznim redom nemški prevoznik predstavlja tudi lete  v München in tako potnikom ljubljanskega letališča odpira vrata v svet prek svoje široke mreže povezovalnih letov z obeh vozlišč. V zimski sezoni je v ponudbi letov z ljubljanskega letališča tudi nekaj drugih novosti – nova prevoznika Swiss International Air Lines in Brussels Airlines, obstoječi prevozniki pa krepijo obseg letenja z Brnika.

Nemška Lufthansa, članica Skupine Lufthansa in ustanovna članica združenja Star Alliance, bo lete v Frankfurt opravljala dvakrat dnevno – dopoldne bo letalo z ljubljanskega letališča poletelo ob 11:05 in na frankfurtskem pristalo pristalo ob 12:05, popoldne pa bo z Brnika poletelo ob 18:30 in v Frankfurtu pristalo ob 19:30. V München bo s prevoznikom mogoče poleteti vsak dan ob 13. uri, s pristankom ob 14. uri.

Na fotografiji predstavniki Lufthanse in Fraporta Slovenija, ob prerezu traku (z leve proti desni): dr. Bernhard Hauer, namestnik veleposlanika Zvezne republike Nemčije v Sloveniji, Irma Green, vodja ključnih strank v Skupini Lufthansa, Peter Pullem, senior direktor prodaje za Srednjo, Vzhodno in Jugovzhodno Evropo v skupini Lufthansa, Janez Krašnja, vodja letaliških storitev v Fraportu Slovenija in Bernhard Wodl, generalni direktor za Srednjo, Vzhodno in Jugovzhodno Evropo v Skupini Lufthansa Group.

Vzpostavitev letenja Lufthanse na liniji Ljubljana-Frankfurt je z naslednjimi besedami pokomentiral Peter Pullem, senior direktor prodaje za Srednjo, Vzhodno in Jugovzhodno Evropo v skupini Lufthansa Group: "Ljubljansko letališče je bilo čez noč odrezano od naših vozlišč in številnih destinacij. Lufthansa Group, vodilna evropska letalska družba, je prepoznala veliko potrebo po povezljivosti Slovenije, njenih prebivalcev in gospodarstva z našo mrežo poletov, zato smo v rekordnem času poiskali zmogljivosti in povezali ljubljansko letališče s štirimi pomembnimi evropskimi vozlišči. «

Dobrodošlico gostom in letalskemu prevozniku Lufthansa, ki je v 55-letni zgodovini ljubljanskega letališča na njem pristal prvič, je izrekel mag. Janez Krašnja, vodja letaliških storitev v Fraportu Slovenija, in ob tem poudaril: »Povezava Ljubljane s Frankfurtom je za našo mrežo poletov izjemnega pomena, saj beležimo na tej relaciji največ potnikov – lani je domači prevoznik med Ljubljano in Frankfurtom prepeljal skupaj skoraj 146.000 potnikov. Kar 70 odstotkov teh potnikov je transfernih, največkrat do evropskih destinacij, sledijo tisti s povezovalnimi leti do Severne Amerike, Azije, Afrike, Avstralije in Oceanije ter Južne Amerike. Pomemben segment transferni potniki (80 odstotkov) predstavljajo pri povezavi z Münchnom, kamor jih je z Brnika lani potovalo dobrih 86.000. Lufthansa bo potnikom ljubljanskega letališča nedvomno približala svet.«

Novega prevoznika so pozdravili z vodnim krstom, letalsko povezavo pa simbolično odprli z rezanjem traku. Potnike v prihodu in odhodu smo presenetili s torticami na palčkah v barvah prevoznika.

Fotografije: Peter Irman