Natisni to stran

Novice iz sveta letalstva - 20. del

Oceni ta prispevek
(3 glasov)
03 Nov 19
Napisal Franci Jeraj Prebrano 999 krat
Objavljeno v Novice

Virgin Atlantic: stevardese brez ličil

Ženskemu kabinskemu osebju, pri letalski družbi Virgin Atlantic, na delu ni več potrebno nositi ličil. Stevardese, znane po rdečih uniformah, bodo v bodoče kot standardno uniformo dobivale tudi hlače, namesto da bi jih posebej zahtevale.

Po besedah letalske družbe je ta odločitev "pomembna sprememba" za letalsko industrijo.

Mark Anderson, izvršni podpredsednik letalske družbe Virgin Atlantic je dejal, da je letalska družba "vedno izstopala iz množice in delala stvari drugače".

Kljub temu stevardese še vedno lahko nosijo ličila, če to želijo.

Večina letalskih družb ima sicer zahteve, da se kabinsko osebje drži določenih lepotnih standardov. Na primer pri British Airways osebje lahko nosi minimalno šminko, osebje pri Emirates pa spodbujajo, da uporabljajo sedem-stopenjsko rutino ličenja - vključno s šminko, ki se ujema s pokrivalom. Osebje mora ličila nanašati „konzervativno“ in se izogibati „ekstremnim barvam“.

 

LOT Polish Airlines

LOT Polish Airlines je vzpostavil novo povezavo med Budimpešto in letališčem London City (LCY). Letala na tej progi letijo dvakrat na dan, razen ob nedeljah. Zaradi strmega pristajanja na letališče, ki se nahaja na bivših ladijskih dokih, LOT uporablja letala tipa Embraer 190. Madžarsko povezavo do Londona je LOT vzpostavil že februarja letos, le pet tednov potem, ko je začel leteli med Varšavo in LCY.

Embraer 195 LOT, foto: Franci Jeraj, WAW
  Embraer 195 LOT, foto: Franci Jeraj, WAW

Pri letalski družbi Gulf Air pravijo, da se nova „butična“ strategija izplača.

Prevoznik iz Bahrajna je v prvi polovici leta 2019 prepeljal 600.000 potnikov več glede na isto obdobje v preteklem letu. V prvih šestih mesecih so tako prepeljali 3,2 milijona potnikov s faktorjem zasedenosti potniške kabine 77,4 odstotka.

Dobri rezultati so posledica začetka nove butične strategije, ki poteka od januarja, in je osredotočena na vrhunsko gostinsko ponudbo. Krešimir Kuko, generalni direktor, je dejal: „Z večjimi zmogljivostmi in številom sedežev smo hoteli boljšo zasedenost letal, kar nam je tudi uspelo. Naši potniki so se izkazali za bolj zveste in v njih vidimo stranke, ki se zadovoljne vračajo odkar smo v floto uvedli letala tipov B787-9 Dreamliner in A320neo ”.

V letošnjem letu je Gulf Air začel leteti na številnih novih progah, med drugim v Malago v Španiji, Salalah v Omanu ter Male na Maldivih.

Gulf Air A320, foto: Franci Jeraj, FRA
  Gulf Air A320, foto: Franci Jeraj, FRA