Natisni to stran

Adriina Airbusa A319 bosta letela za Turkish Airlines

Oceni ta prispevek
(3 glasov)
03 Dec 19
Napisal Prebrano 2485 krat
Objavljeno v Novice

Turški mediji poročajo, da bo turški nacionalni letalski prevoznik pred poletnim voznim redom najem 21 letal različnih tipov, zaenkrat je neuradno znano, da sta med njimi tudi dva Airbusa A319 bivše Adrie Airways.

Turkish Airlines bi naj najel 21 letal za namene povečanja števila povezav in frekvenc v svoji mreži letov pred poletnim voznim redom 2020. Zagotovo je, da so najeli in v svoje barve prebarvali že dva Boeinga 737-800, plus še enega, ki pa bo letel za hčerinsko družbo Anadolu Jet. Poleg Boeingov bi naj za krajše regionalne lete najeli še letala iz družine Airbus A320. Poleg ozkotrupnih, pa potekajo pogovori o najemih tudi širokotrupnih letal. 

Kot poroča turški portač Goklerdeyiz, bodo svoji floti dodali tudi tri Aribuse A319, od tega bi naj bila dva od naše bivše Adrie Airways in en od nemške Germanie. Adrijska A319 sta bivši Romeo (ex.reg.:S5-AAR s trenutno registracijo OE-IKF) in bivša Papa (ex.reg.:S5-AAP s trenutno registracijo OE-IKE) in v trenutni lasti podjetja Carlyle Aviation Partners s sedeži v Miamiju, Dublinu in Singapurju. Družba se ukvarja z finančnimi in drugimi rešitvami v letalski panogi, kateri vključujejo tudi najeme letal in letalskih delov. Letali sta v preteklih dneh že bili preleteni v Turčijo na letališče Isparta v jugovzhodnem delu Turčije. ”Romeo” je iz španskega letališča Castellon poletel v soboto 30. novembra, ”Papa” pa včeraj, 2. novembra. Trenutno se na letalih opravljajo natančni pregledi in potrebna vzdrževalna dela, v kratkem pa naj bi bila tudi pobarvana v barve Turkish Airlinesa. Nova turška registracija letal še ni znana.

Eno izmed šestih trenutno aktivnih letal Airbus A319 Turkish Airlinesa
Eno izmed šestih trenutno aktivnih letal Airbus A319 Turkish Airlinesa


Ima pa Turkish Airlines v svoji floti trenutno 348 letal različnih tipov, od tega šest letal tipa Airbus A319, s kapaciteto 132 sedežev. Pričakovati je, da bosta tudi bivša Adriina Airbusa prekonfigurirana iz 144-sedežev v 132-sedežev, zaradi enotnosti tipa letala v floti ter lažjega planiranja.

Potniški sedeži na bivšem Adriinem Airbusu A319
Potniški sedeži na bivšem Adriinem Airbusu A319
Nazadnje urejano na Torek, 03 December 2019 09:43