Pedro Opeka prejemnik nagrade dobrodelne fundacije Air France

Oceni ta prispevek
(1 glas)
18 Dec 19
Napisal Prebrano 438 krat
Objavljeno v Novice

Dobrodelna fundacija Air France vsaki dve leti nagrajuje humanitarna združenja, ki pomagajo bolnim in poškodovanim otrokom, ki predstavljajo zelo ranljivo družbeno skupino. Ob letošnji 10. obletnici podeljevanja nagrad fundacije Air France, je njena predsednica Anne Rigail to nagrado podelila misijonarju slovenskega rodu in njegovemu humanitarnemu združenju Akamasoa. Pedro Opeka, ki na Madagaskarju pomaga že 30 let, je nagrado za dolgoletno zavzetost in pomoč najbolj prikrajšanim prejel na slovesnosti, ki je 3. decembra potekala v muzeju Quai Branly v Parizu.

Pedro Opeka s svojim združenjem Akamasoa zadnjih 30 let vodi kampanjo za spodbujanje družbene in ekonomske reintegracije najbolj prikrajšanih družin na Madagaskarju. V 30ih letih delovanja so zgradili več kot 3.500 hiš, v katerih zdaj biva skoraj 30.000 ljudi, socialna stanovanja, šole, vrtce, ambulante in telovadnice. Z več kot 14.000 otroki, ki na Madagaskarju obiskujejo šolo, je v teku veliko projektov, pri katerih z združenjem Akamasoa sodeluje tudi fundacija Air France, da bi otrokom zagotovila upanje za boljšo prihodnost. Od leta 2014 dalje so financirali gradnjo jasli, telovadnic ter pohištvo za šole in menze. Letos pa so financirali tudi izgradnjo dveh športnih igrišč, na katerih se lahko otroci na Madagaskarju posvečajo športnim aktivnostim.

Posebna posadka pilotov in stevardes se je skupaj z dobrodelno fundacijo letalske družbe Air France letos septembra udeležila tudi praznovanja 30. obletnice delovanja humanitarnega združenja Akamasoa, ki ga je na Madagaskarju ustanovil Pedro Opeka.

O Fundaciji Air France:

Fundacija Air France je bila ustanovljena leta 1992 kot ena prvih tovrstnih korporativnih fundacij. Že več kot 25 let dela na projektih, preko katerih pomagajo bolnim, invalidnim in deprivilegiranim otrokom v državah, v katerih je prisotna letalska družba Air France. Fundacija je pomagala pri izvedbi 1.477 projektov, večino katerih so sponzorirali zaposleni v letalski družbi. Leta 2020 pa se bo še posebej usmerila na projekte v zvezi z okoljskim izobraževanjem. Danes je Fundacija Air France ena najpomembnejših francoskih korporacijskih fundacij, tako po finančnih vložkih kot po številu projektov, pri katerih sodeluje. Njena prednost je tudi veliko mreža zaposlenih, ki so pripravljeni pomagati in sodelovati pri številnih aktivnostih.

 

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« November 2020 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30