Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Adria Airways – Aдриa Aирwayc

Oceni ta prispevek
(5 glasov)
17 Jan 20
Napisal
Objavljeno v Novice

Skupino mednarodnih vlagateljev, ki jih predstavlja Oleg Evdokimov naj bi zanimal nakup propadle Adrie Airways.

Preko družabnega omrežja LinkedIn je Oleg Evdokimov v ponedeljek napovedal zanimanje neimenovanih mednarodnih vlagateljev za nakup ostankov Adrie Airways. Naš cilj je oživitev letalske družbe in organizacija letalskih prevozov v segmentu linijskih, čarterskih, ACMI in tudi tako imenovanih wet lease prevozov ja zapisal Oleg Evdokimov in dodal: »Družba bo ponujala lete iz Slovenije in tudi drugih držav. Adrijino spričevalo nam dovoljuje poslovanje po celotni Evropi. Naše analize kažejo, da ima slovenski trg velik potencial za nadaljnji razvoj. Verjamemo, da je najboljše letalo za ta regionalni trg Suhojev SSJ100.«

V prvi fazi načrtujejo z Brnika leteti s petimi letali SSJ100. Poleg Dunaja, Münchna, Frankfurta, Bruslja in Züricha omenja tudi Milano in Barcelono. Letala Suhoj SSJ100, ki jih bodo uporabljali imajo malteške in irske registracije. Oleg Evdokimov pa ne izključuje tudi možnosti, da bi jih vpisali v slovenski register.

Po Evdokimovih besedah je letalo SSJ100 optimalno za regionalne lete iz Brnika, saj je ekonomsko najprimernejše za destinacije kamor bodo leteli. Poleg tega naj bi projekt podpirala tudi ruska vlada, ki naj bi financirala zaloge in šolanje potrebnega kadra. Dodatni plus je tudi bližina dveh vzdrževalnih baz za letala SSJ100. Ena je v Benetkah in druga v Beogradu.

Oleg Evdokimov trdi, da je v stikih z nekaterimi nekdanjimi zaposlenimi v Adrii Airwasy, ki so zelo zainteresirani za sodelovanje v »novi Adrii Airways«. Imen ne želi razkriti. Poleg tega naj bi z njim v posel vstopilo tudi eno od slovenskih turističnih podjetij. Imena prav tako ne razkrije.

V primeru, da bodo na dražbi uspeli Oleg Evdokimov napoveduje vzpostavitev rednih linij iz Ljubljane že letošnje poletje. Zaposlili naj bi do 150 ljudi. Nakup letalske šole ga ne zanima.

O referencah v letalskem poslu Oleg Evdokimov ne želi govoriti. Tudi na vprašanje ali so vplačali varščino, ki jim omogoča sodelovanje na dražbi ni odgovoril. Ali gre za samo promocijo ali za resne vlagatelje pa bo pokazal čas.

 


Koledar objav

« Januar 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31