Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Študentje z možnostjo pridobivanja izkušenj v mednarodnem civilnem letalstvu

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
30 Jan 20
Napisal vir: MZI
Objavljeno v Novice

Ministrstvo za infrastrukturo vabi dodiplomske študente stare od 18 do 22 let, da se prijavijo na poletno šolo v okviru programa Young Aviation Network, ki jo organizira Eurocontrol, od 1. do 15. julija 2020 v Bruslju.

Namen programa je udeležencem predstaviti mednarodno letalstvo in kariero na tem področju. Ministrstvo bo izmed vseh prijavljenih izbralo enega kandidata, ki bo imel priložnost pridobivanja izkušenj v mednarodnem okolju civilnega letalstva.

Cilj programa YAN (Young Aviation Network) je, z združevanjem študentov iz držav članic Eurocontrola, ustvariti močno in učinkovito letalsko skupnost za prihodnost. Eurocontrol bo vsako poletje na svojem sedežu v Bruslju gostil skupino mladih in jih vključil v dvotedenski razvojni program. Letošnji program YAN se bo začel 1. julija.

Program bo poleg predstavitve institucionalnih in mednarodnih letalskih zadev vključeval tudi predavanja o operativnih in tehničnih konceptih in obiske zunanjih lokacij (MUAC - Maastricht Upper Area Control Centre (Nizozemska), EEC - Eurocontrol Experimental Centre (Francija), IANS -  Institute for Air Navigation Services (Luksemburg)), kjer bodo študenti lahko sodelovali v simulacijskih vajah za seznanitev z dejanskimi operacijami.

Namen programa, ki se bo odvijal v obliki »poletne šole«, je razširiti perspektivo študentov in jih motivirati za  zaposlitev v letalskem sektorju.

Kandidati morajo  prošnje za sodelovanje v programu YAN posredovati Ministrstvu za infrastrukturo najpozneje do 4. februarja 2020. Prošnje lahko posredujejo na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Morebitna vprašanja o programu lahko zainteresirani študenti naslovijo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., najkasneje do 31. januarja 2020.

Vir: MzI

 

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Oktober 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31