Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Ministrstvo za infrastrukturo objavilo poziv za javno-zasebno partnerstvo pri obratovanju mariborskega letališča

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
20 Feb 20
Napisal
Objavljeno v Novice

Ministrstvo za infrastrukturo je na spletni strani objavilo poziv potencialnim promotorjem, da oddajo svoje vloge o zainteresiranosti za izvedbo javno-zasebnega partnerstva za dolgoročno obratovanje Letališča Edvarda Rusjana Maribor.

Letališče Edvarda Rusjana Maribor (v nadaljevanju: LERM) je drugo največje mednarodno letališče v Sloveniji in poleg letališča Jožeta Pučnika Ljubljana edino primerno za mednarodni komercialni letalski promet. Storitve obratovanja letališča na podlagi pogodbe, sklenjene z MZI, trenutno začasno izvaja DRI upravljanje investicij, d.o.o.


Za Letališče Edvarda Rusjana Maribor je v pripravi državni prostorski načrt, ki bo podlaga za  posodobitve obstoječega letališča glede na potrebe sodobnega civilnega potniškega in tovornega prometa ter revitalizacijo letališke in neletališke infrastrukture v skladu z načrtovanim prometom in varnostnimi zahtevami v skladu z mednarodnimi (ICAO) in evropskimi (EASA) varnostnimi standardi.

V okviru javno-zasebnega partnerstva se načrtuje dolgoročno obratovanje letališča, ki obsega razvoj letališke infrastrukture in spremljajočega komercialnega programa. Javni partner predvideva realizacijo projekta v okviru instituta javno-zasebnega partnerstva, pri čemer je pripravljen analizirati predloge, ki jih bo dobil od potencialnih promotorjev in jih v mejah javnega interesa tudi vključiti pri oblikovanju končne oblike in modela javno-zasebnega partnerstva. Promotorje se zato spodbuja, da brez omejitev predstavijo lastne predloge, za katere ocenjujejo, da so finančno-ekonomsko, tehnično in pravno optimalni za dolgoročno uspešno obratovanje letališča.

Zainteresirani potencialni partnerji lahko svoje vloge oddajo do vključno 16. marca 2020. Podrobnosti javnega poziva so dostopne na spletni povezavi.

 

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« September 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30