Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Minister Vrtovec obiskal letališče na Brniku 

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
20 Mar 20
Napisal
Objavljeno v Novice

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je danes obiskal letališče na Brniku in se sestal z vodstvom družbe Fraport Slovenija, ki upravlja z največjim slovenskim mednarodnim letališčem.

Minister Vrtovec se je želel osebno prepričati, ali je ustrezno poskrbljeno za preverjanje zdravstvenega stanja potnikov, ki se vračajo v domovino. Ravno danes se je namreč prek Poljske v Slovenijo z letalom vrnila skupina slovenskih državljanov, ki so počitnikovali na Tenerifih in v Maroku.

Minister Vrtovec je z zadovoljstvom ugotovil, da se vsi predpisani postopki in protokoli dosledno upoštevajo, da se vsem potnikom izmeri telesna temperatura in preveri njihovo zdravstveno stanje, vsi dobijo tudi natančna navodila za ravnanje v samoizolaciji, kar zagotavlja ustrezno skrb za ohranjanje javnega zdravja. 

Minister Vrtovec si je s sodelavci ogledal tudi delovanje letališča v razmerah, ki so izjemno otežene zaradi izbruha koronavirusa in ukrepov, ki jih je uvedla vlada za njegovo zajezitev. Kot je znano, je zračni promet v Republiki Sloveniji v celoti ukinjen, možne so le izjeme, kadar gre za humanitarne namene, vračanje slovenskih državljanov iz tujine oziroma druge nujne primere.

Minister se je vodstvu družbe Fraport Slovenija zahvalil za dobro delo in jih pozval, da naj še naprej ravnajo odgovorno in učinkovito.

 

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Oktober 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31