Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Pipistrel med ambasadorji slovenskega gospodarstva Green. Creative. Smart.

Oceni ta prispevek
(2 glasov)
14 Maj 20
Napisal
Objavljeno v Novice

V družino ambasadorjev nacionalne kampanje za promocijo slovenskega gospodarstva, ki jo javna agencija SPIRIT Slovenija vodi pod sloganom »I FEEL SLOVENIA. Green. Creative. Smart.«, je bilo izbranih 19 slovenskih podjetij in organizacij.

Ambasadorji in njihove prebojne rešitve, ki izkazujejo ključne konkurenčne prednosti slovenskega gospodarstva: zeleno, ustvarjalno, pametno, bodo aktivno vključeni v številne promocijske aktivnosti slovenskega investicijskega in poslovnega okolja. 

Ambasadorji nacionalne kampanje I FEEL SLOVENIA. GREEN. CREATIVE. SMART. bodo s svojimi trajnostnimi, inovativnimi in pametnimi rešitvami bistveno pripomogli k večji prepoznavnosti Slovenije kot tehnološko razvite, ustvarjalno naravnane in zelene države, h gradnji njene pozitivne podobe ter promociji stabilnega in naprednega poslovnega okolja.

Glasniki slovenskega gospodarstva so bili izbrani na podlagi januarja letos objavljenega javnega poziva. Jeseni naj bi se jim v sklopu drugega javnega poziva pridružilo še do 20 slovenskih podjetij, ki predstavljajo ključne prebojne rešitve, storitve in inovativne izdelke slovenskega gospodarstva.

Pipistrel je podjetje, ki kroji sedanjost in ustvarja prihodnost letalstva

Je vodilni svetovni proizvajalec ultralahkih motorno-jadralnih letal ter jadralnih letal s pomožnim motorjem, ki s svojo distribucijsko mrežo pokriva vse kontinente. S svojimi revolucionarnimi idejami je Pipistrel uvedel kompozitno tehnologijo v ultralahko letalstvo, postavil nove mejnike v letalstvu s prvim poletom popolnoma električnega dvo- in štirisedežnega letala. Njihova letala letijo v 100. Pipistrel se odlikuje z zelenimi in okolju prijaznimi pogonskimi rešitvami in je lastnik 10-ih svetovnih rekordov jadralnih letal, dveh rekordnih poletov okrog sveta, 3 osvojenih Nasinih letalskih izzivov, nagrade Lindberg 2011 za najboljše električno letalo in številnih drugih.

Skupina podjetij Pipistrel se v razvojnem smislu posveča: načrtovanju in izdelavi tovornih letalnikov in letečih taksijev z vertikalnim poletanjem, 19-sedežnemu potniškemu letalu na vodikove gorivne celice brez emisij.

Več: SPIRIT Slovenija

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« December 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31