Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Amelia ponuja tudi t.i. zdravstvene lete

Oceni ta prispevek
(4 glasov)
19 Maj 20
Napisal
Objavljeno v Novice

 

Koronavirus je skoraj popolnoma ohromil civilni potniški letalski promet v Evropi in posledično v finančne težave spravil prenekatere letalske družbe.

Amelia International je tržno ime slovenskega letalskega prevoznika Aero 4M, ki je bil ustanovljen leta 2008. Družba je leta 2012 pridobila dovoljenje letalskega prevoznika (AOC), leta 2019 še certifikat IOSA. Amelia, izhaja iz predhodnega Regourd Aviation-a, ki je bil ustanovljen že leta 1976 in od takrat leti na evropskem in afriškem trgu. Letalska družba Amelia, sestavljena iz tako slovenskih, kot tudi francoskih strokovnjakov, je specializirana za izvajanje regionalnih in čarterskih letov v Evropi, Afriki in na Bližnjem Vzhodu. Trenutno ima v svoji razširjeni floti 13 letal: ERJ135, ERJ145, ATR42, ATR72, Falcon 900EX, Legacy 600, ERJ135 VIP.

Da bi Amelia lahko zadovoljila nove potrebe trga, nastale od začetka krize Covid-19, se je morala zelo hitro prilagoditi je za sierra5 povedal Matija Krajnc iz Aero 4M in dodal: »Covid-19 je vsekakor spremenil dogajanje na svetovnem trgu, vendar je od letalskih družb odvisno, kako hitro se bodo prilagodile in koliko bodo inovativne v svojem delovanju. Prav to, bo odločilnega pomena za odzivanje na potrebe strank v letalskem svetu. Amelia je prilagodila svoja letala, zlasti ERJ145 za reševalne polete, ki so na voljo ljudem in ustanovam z zdravstvenimi potrebami. Amelia je v letala namestila reševalna nosila in pridobila dovoljenja za opravljanje tovrstnih reševalnih letov. Prav tako smo svoja letala prilagodili tudi za tovorni promet.«

Amelia je marca in aprila, v času Covid-19 poleg vseh sanitarnih in tovornih letov, izvedla tudi številne repatriacijske lete. Leti so bili izvedeni v številnih državah Evrope, ob zagotavljanju ustrezne sterilnosti v skladu s predpisi EASA.

Aprila in maja bodo imeli več kot 90% odstotni upad letenja. Na rednih linijah Rodez – Orly, Aurilac – Orly (za Airfrance), Castres – Orly (za Airfrance) in  Brieves – Orly (za Airfrance) celo 100%.

Tudi repatriacijskih letov je bilo manj kot v začetku aprila je povedal Matija Kranjc in dodal: »Upamo, da se bo proti koncu meseca maja počasi začelo redno letenje. Naša strategija je ponuditi čim več različnih opcij, da lahko odgovorimo na čim več potreb. Torej cargo na sedežih, ležišča za medicinske lete, ACMI za večje družbe, charterje, … Skratka vse kar bi kdor koli potreboval, poskušamo urediti. Seveda so naša letala na razpolago tudi za Slovenske naročnike.«

 

 

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« December 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31