Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Domač promet v Portorožu vztrajno narašča

Oceni ta prispevek
(3 glasov)
22 Maj 20
Napisal
Objavljeno v Novice

Državni sekretar Aleš Mihelič je včeraj, v četrtek 21. maja obiskal Letališče Portorož, kjer se je sestal z direktorjem Aerodroma Portorož Robertom Kranjcem.

Sogovornika sta se dotaknila področja sprejemanja državnega prostorskega načrta, težav s katerimi se družba sooča pri investicijah in zagatah s katerimi se letališče srečuje v dani situaciji. Državni sekretar se je zavzel, da bodo na ministrstvu v čim krajšem času prišli do takih rešitev, ki bodo v korist tako državi kakor tudi letališču in razvoju turizma v regiji.  

»Zavedamo se, da je to eno izmed treh državnih letališč v Sloveniji, ki ima izreden pomen za razvoj turizma na Primorskem kakor tudi za gospodarski razvoj v širšem pomenu.  Država mora omogočiti take pogoje, da pri vlaganju v infrastrukturo pritegnemo tudi privatni kapital ter s tem dosežemo hitrejši razvoj regij«, je ob robu obiska dejal državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo Aleš Mihelič.

Ob sprostitvi prometa se je pojavilo kar nekaj zmede so za sierra5.net povedali na Letališču Portorož in dodali: »Sprva ni bilo jasnih navodil kdo sme vstopiti v RS in kdo ne oz. kakšni so pogoji za vstop brez karantene.«

Glede na to, da promet še ni popolnoma sproščen je žal na letališču v Portorožu še vedno precej mirno. V mednarodnem prihodu imajo le tranzitne lete, ki večinoma nadaljujejo pot na sosednjo Hrvaško ali pa pri njih opravijo le tehnični pristanek za točenje goriva. Domač promet si je po sprostitvi ukrepov o prepovedi prehajanja občin precej opomogel in se vztrajno veča.

Foto: FB Aleš Mihelič

 

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Oktober 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31