Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Air France od 24. junija ponovno med Ljubljano in Parizom

Oceni ta prispevek
(2 glasov)
15 Jun 20
Napisal
Objavljeno v Novice

Letalska družba Air France načrtuje postopno povečanje števila poletov za letošnje poletje. Do konca junija bo tako vzpostavila 20 % svojih običajnih kapacitet. Ob nadaljnjem sproščanju potovalnih omejitev pričakujejo, da bodo v juliju vzpostavili 35 % in v avgustu 40 % svojih kapacitet. Air France napoveduje polete na okoli 150 destinacij, kar predstavlja 80 % destinacij, kamor običajno leti. Postopoma bodo okrepili tudi povezavo Ljubljana – Pariz. Od 14. julija dalje naj bi bila ponovno vzpostavljena dnevna povezava.

Letalski promet se počasi vrača in tudi letalska družba Air France načrtuje postopno povečanje števila poletov za letošnje poletje. Do konca junija bo tako družba vzpostavila 20 % svojih običajnih kapacitet. Ob nadaljnjem sproščanju potovalnih omejitev pričakujejo, da bodo v juliju vzpostavili 35 % in v avgustu 40 % svojih kapacitet. Air France napoveduje polete na okoli 150 destinacij, kar predstavlja 80 % destinacij, kamor običajno leti. Okrepili bodo predvsem notranje lete in povezave s francoskimi čezoceanskimi območji. Kar se tiče mednarodnih povezav, bodo največ pozornosti namenili letalskim povezavam z državami južne Evrope, kot so Španija, Grčija, Italija in Portugalska. Daljše lete in čezoceanske povezave bodo povečevali zelo postopoma.

Povezava Ljubljana-Pariz bo postopoma znova zaživela v polni meri

Air France začne v sredo, 24. junija, ponovno leteti tudi iz Ljubljane v Pariz. V tem tednu je nato predviden še let v soboto, 27. junija, nato pa se bo število letov vsak teden povečevalo. En teden kasneje tako načrtujejo že tri polete, nato štiri, v sredini julija pa že šest letov tedensko. Od 14. julija dalje naj bi bila med našo in francosko prestolnico ponovno vzpostavljena dnevna letalska povezava. Točen poletni urnik je na voljo na slovenski spletni strani družbe.

Air France bo poskrbel za varno letenje

Lete bo v letošnjem poletju opravljalo 106 od 224 letal iz flote Air France. Generalna direktorica Air France Anne Rigail je ob tem povedala: »Opaziti je, da si ljudje želijo ponovno potovati, zato bomo čez poletje počasi povečevali število naših destinacij vse do številke 150, tako v Franciji, kot drugje po Evropi in v svetu. Po tem težkem obdobju smo presrečni, da lahko ponovno pozdravimo naše potnike na krovu in jim omogočimo, da bodo poleti znova potovali in se srečali s svojimi bližnjimi. Vsi naši zaposleni, tako letalsko osebje kot sodelavci na letališčih, so predani skupnemu cilju in zagotavljanju najboljših varnostnih pogojev za potnike.« Air France bo poleti vzpostavil lete na 80 % svojih običajnih destinacij

Prijaznejši prodajni pogoji

Celoten urnik poletov iz francoskih regij, vključno s predvidenimi dnevi in datumi ponovne vzpostavitve določenih povezav, je na voljo na spletu. Urnik se sicer glede na nadaljnja navodila pristojnih institucij in varnostne ukrepe v posameznih državah lahko še spremeni. Veljavni pogoji v zvezi s prodajo vozovnic so prav tako dostopni na spletni strani in na prodajnih mestih družbe. Med drugim velja, da bodo lahko potniki brezplačno preložili svoje potovanje na kasnejši čas ali let odpovedali in v zameno dobili vavčer ali povrnjene stroške.

Skrb za varnost potnikov je na prvem mestu

Air France svetuje potnikom, naj se pred potovanjem obrnejo na lokalne oblasti in z njimi preverijo pogoje vstopa za ciljno destinacijo in tranzitne države, saj so se določeni postopki zaradi epidemije COVID-19 morda spremenili. Prav tako želijo opomniti vse potnike, da je uporaba maske obvezna na vseh letih in da se bodo pred vkrcanjem na letalo izvajala merjenja telesne temperature. Pri Air France veliko pozornosti namenjajo tudi ostalim higienskim ukrepom in rednemu razkuževanju svoje letalske flote. Več informacij o zdravstvenih in varnostnih ukrepih je na voljo na njihovi spletni strani.

Fotografije: AirFrance

 


Koledar objav

« Maj 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31