Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Pričetek poletnih čarterskih letov iz Brnika

Oceni ta prispevek
(5 glasov)
03 Jul 20
Napisal
Objavljeno v Novice

Z ljubljanskega letališča je prejšnji četrtek poletel prvi poletni čarterski let. Doslej edina destinacija je bila Dubrovnik, kjer se čarterji izvajajo ob četrtkih ter so predvideni do oktobra, so nam sporočili iz Turistične agencije Palma, kjer organizirajo tovrstne čarterji.

Lete v Dubrovnik bosta opravljala dva hrvaška letalska prevoznika, nekaj začetnih letov bo predvidoma izvedla Croatia Airlines z letali Dash 8 in Airbus A319 (odvisno od zasedenosti), večino preostalih pa drugi hrvaški letalski prevoznik Trade Air, ki z današnjim dnem v Ljubljano pozicionira svojega Airbusa A320, ki bo namenjen čarterskim letom iz Brnika. Trade Air ima skupno v svoji floti dve letali tipa Airbus A320, s katerimi opravlja t.i. ACMI lete ter lete po naročilu, torej čarterje. Tako, bi naj bil en Airbus v Ljubljani baziran skozi vso poletje ter opravljal čarterje za slovenske turistične agencije na Jadran in v Sredozemlje. 

 

Trade Air; Airbus A320
Trade Air; Airbus A320

 

Trade Air je sezono poletnih čarterskih letov iz Ljubljane otvoril danes s poletom na grška otoka Kreta in Santorini. V soboto sledita še Rodos in Karpatos, v nedeljo Samos in Kos, ter v ponedeljek še Lefkas in Kafelonija. V začetni fazi je predvideno, da bodo leti na dva otoka hkrati združeni, ob zadostnem število potnikov za določen otok, pa posamezni. 

Še več letov od prihodnje sobote 11. julija dalje, ko z leti za Limnos prične Croatia Airlines (Airbus A319/A320), ter vrača se grški letalski prevoznik Aegean Airlines z leti na Krf in Lefkas, ter na Rodos in Karpatos od ponedeljka 13.julija. Spomnimo, včasih je te čarterje grški prevoznik izvajal iz mariborskega letališča, ki pa bo letos kot kaže zopet ostalo brez poletnih čarterskih letov.

 

Croatia Airlines je prva dva čarterks leta v Dubrovnik izvedla s turbopropelerskim letalom Dash
Croatia Airlines je prva dva čarterks leta v Dubrovnik izvedla s turbopropelerskim letalom Dash

 

Skupaj imajo za to poletje na Brniku najavljene čarterje na deset različnih otokov v Grčiji ter za Dubrovnik. Kot pa kaže zaenkrat, pa zaradi omejitev pri prehajanju mej ne bo čarterjev v turško Antalijo, v Egipt in v Tunizijo, kateri so bili tudi zelo priljubljeni v prejšnjih letih. Lani je v Grčijo iz Ljubljane na čarterskih letih letelo nekaj več kot  50 tisoč potnikov, V Egipt skoraj 40 tisoč potnikov, v Antalijo nekaj čez 21 tisoč ter v Tunizijo dobrih osem tisoč. 

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Oktober 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31