Španska Iberia med pandemijo pomaga potnikom s testi ter investira v zeleno tehnologijo

Oceni ta prispevek
(2 glasov)
19 Okt 20
Napisal
Objavljeno v Novice

Sredi pandemije španski prevoznik Iberia in njene servisne enote nadaljujejo z investicijami v inovacije in trajnost ter še enkrat kažejo pionirstvo pri vpeljavi najnovejših tehnologij. Poleg investicij so se posvetili tudi potnikom ter jim omogočili lažje in cenejše testiranje zaradi pandemije.

Podjetje Iberia Airport Services je razvilo nove ”zelene” potisne traktorje za premike letal na letališčih v Madridu in Barceloni. Popolnoma električni in brez emisij bodo na voljo za oddaljeno upravljanje. Vsako vozilo ”Motok Spacer 8600” je opremljeno z 80V baterijami, ki omogočajo, da z enim polnjenjem opravijo premik okoli 28-ih ozkotrupnih letal, v katero spadajo vsa letala za kratke in srednje dolge lete Iberie ter španskega nizkocenovnik Vuelinga.

Električna vozila za premike letal so lahko uporabljena tudi znotraj hangarjev.
Električna vozila za premike letal so lahko uporabljena tudi znotraj hangarjev.

 

Konec oktobra letos bo družba imela že osem takšnih vozil v Madridu in Barceloni ter vsako od teh bo znižalo emisije ogljikovega dioksida za več ton letno. Za vpeljavo tovrstnih vozil so se poleg ekonomičnosti odločili še zaradi večje natančnosti ter varnosti pri premikih na letališki ploščadi.

Operator letališč je tekom svojega transformacijskega programa že nadomestil okoli 80 odstotkov vseh zemeljskih sredstev za oskrbo letal in potnikov z okolju prijazno opremo, ki porablja več energije iz obnovljivih virov. 

Iberiini potniki s cenejšimi testi

Iberia nadaljuje z ukrepi s katerimi želi oblažiti in poenostaviti potovanja za svoje potnike. Ker vedno več držav, oziroma že praktično vse, zahteva od potnikov pri vstopu negativen test na Covid-19, je Iberia dosegla dogovor z eno izmed španskih delovno-zdravstvenih družb, da bo opravljala PCR teste po posebni ceni za potnike Iberie na mednarodnih letih. Potniki se lahko odločijo opraviti test pri tej družbi, le za odvzem brisa si morajo predhodno rezervirati termin.

Družba Quironprevention potnikom s tem dogovorom ponuja tri različne teste:

  • standardni PCR test z 20% nižjo ceno kot je na trgu (potniki prejmejo rezultate v 48-72 urah),
  • nujni PCR testi (rezultati v 24 urah),
  • hitri test na protitelesa (rezultati v eni uri).

Španski prevoznik je razvil tudi poseben zemljevid sveta, kjer svojim potnikom na enostaven način ponuja pregled pogojev za potovanja v določeno državo na enem mestu. Povezava do strani: https://www.iberia.com/es/es/covid-19/medidas-adoptadas

Posebno pozornost so Španci namenili tudi čiščenju letal, kjer skupaj z enim španskim podjetjem uporabljajo za učinkovitejše razkuževanje letal posebno elektrostatično pištolo, katere tehnologija čiščenja je bolj prilagodljiva in naravi prijaznejša. Pri razpršenem curku fluida, le ta ob stiku stiku takoj uniči viruse ter doseže tudi najbolj nedostopne dele naslonov za roke, vzglavnikov, zložljivih mizic, predelov za ročno prtljago, itd. Pri čiščenju uporabljajo tudi čistilne krpe za večkratno uporabo, katere so izdelane iz bambusovih vlaken ter jih je mogoče reciklirati.

Fotografije: Iberia

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« November 2020 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30