Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Ljubljana leto zaključuje brez nizkocenovnika: easyJet in Transavia prestavila (možno) vrnitev v januar in februar!

Oceni ta prispevek
(4 glasov)
28 Okt 20
Napisal
Objavljeno v Novice

Dva nizkocenovnika, ki sta Ljubljano v letošnji sezoni povezovala z Berlinom, Londonom in Amsterdamom, sta odpovedala vse predvidene lete v Ljubljano v letošnjem koledarskem letu, Amsterdam odpovedan še vsaj do februarja 2021.

Britanski easyJet, ki je načrtoval vrnitev v prvi polovici decembra, je odpovedal vse lete v decembru ter prestavil začetek letov na London Luton za več kot en mesec. Sedaj je prvi let v London, na letališče Gatwick, predviden v petek 1. januarja 2021 zvečer, prvi let na novo letališče easyJeta iz Ljubljane, londonski Luton, pa je trenutno prestavljen na 15. januar 2021. Najavljajo po dva leta tedensko na vsako izmed omenjenih londonskih letališč. Že pred tem, so do konec marca odpovedali vse lete med Ljubljano in Berlinom. 

Nizozemski nizkocenovnik in član največjega letalskega konzorcija v Evropi, Air France KLM, Transavia, je odpovedal lete iz Amsterdama vse do sredine februarja 2021. Prvi let v mesto tulipanov je trenutno predviden v četrtek 11. februarja 2021.

Poleg omenjenih, je v letošnjem letu na Brnik letel še en nizkocenovnik, madžarski Wizzair, ki je z leti prenehal že pred meseci, takoj ko se je začela zdravstvena slika po svetlem poletju zopet zaostrovati. Lete med Ljubljano in Bruselj-Cherleroijem je ohranjal dvakrat tedensko. Ob odpovedi je že najavil, da se tekom zimskega voznega reda ne namerava vrniti, zato je prvi njihov  ponovni let iz Ljubljane predviden za konec marca, ob nastopu poletnega voznega reda 2021. 

Glede na ne preveč obetavne napovedi zaradi koronavirusne bolezni, lahko pričakujemo, da bo prišlo še do kakšnih prestavitev ter odpovedi. Vozni red je v teh tednih že skoraj tako kot vreme, zelo spremenljiv, žal prevladujejo ”težki temni oblaki” in novice, ki prinašajo krčenje števila letov ter nabora destinacij. Edino slovensko letališče z rednimi povezavami tako do nadaljnega ostaja z zgolj štirimi letalskimi prevozniki ter prav toliko destinacijami. 

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Oktober 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31