Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

airBaltic vpeljuje brezpapirno oskrbo letal in potnikov

Oceni ta prispevek
(2 glasov)
03 Nov 20
Napisal
Objavljeno v Novice

Latvijski letalski prevoznik airBaltic je naredil še en korak v smeri zmanjšanja uporabe papirja - sedaj bodo potniške liste z vsemi potrebnimi podrobnostmi o potnikih in letu posredovali posadki preko digitalnih medijev ter ne več v natisnjeni različici, kot do sedaj.

Martin Gauss, glavni izvršni direktor družbe airBaltic: ”Trajnost je sestavni del našega poslovanja in vsak od nas si prizadeva za zmanjšanje vpliva na okolje. Naslednji korak so digitalizirani seznami potniške liste. Naši strokovnjaki iz informatike so opravili pomembno delo in z veseljem ugotavljamo, da je naše kabinsko osebje navdušeno nad to novostjo. Odslej kabinsko osebje ne bo več uporavljalo dolgih papirnatih seznamov, ampak bodo vse podatke prejeli na tablične računalnike.”

Z omenjeno novostjo bodo privarčevali ocenjeno okoli 1.8 tone papirja na leto. Papirji, ki se uporabljajo za nemoteno zemeljsko oskrbo letal in potnikov, vključno z informacijami o letu ter podatkov o gorivu, bodo digitalizirani.

airBaltic je že leta 2014 vpeljal tablične računalnike za pilote ter jim omogočil, da imajo vse priročnike ter podatke za določen let digitalizirane in shranjena na tablicah. S tem so pilote razbremenili dodatnih 10-15 kilogramov papirnatega gradiva. Tri leta za tem so tablične računalnike vpeljali tudi za člane kabinskega osebja.

Baltska letalska družba je zelo trajnostno naravnana že vrsto let. Floto starih Boeingov 737 so nadomestili z novimi Airbusi A220, s katerimi prihranjajo tudi do 22% manj goriva in je prvo letalo s popolnoma pregledno deklaracijo o življenjskem ciklu naprave/izdelka. Z novimi letali so zmanjšali emisije oglikovega dioksida ter dušikovega oksida za 20 do 50 odstotkov. Z omenjenim letalom so bili že tudi v Sloveniji, po tem ko so novembra lani opravili dva čarterska leta za njihove nogometaše na Brniku. 

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« December 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31