Natisni to stran

easyJet in LOT preložila vrnitev na Brnik

Oceni ta prispevek
(2 glasov)
06 Nov 20
Napisal
Objavljeno v Novice

Kot je bilo pričakovano, se vrnitve letalskih prevoznikov zaradi zdravstvene situacije po Evropi, na lete iz Ljubljane prestavljajo iz tedna v teden. Tokrat sta vrnitev prestavila britanski nizkocenovnik easyJet ter poljski prevoznik LOT.

Potem, ko so Britanci prejšnji teden, ob poslabševanju zdravstvene situacije po Evropi, prestavili začetek letenja iz decembra na začetek januarja, so sedaj ob razglasitvi t.i. ”lockdown-a” Velike Britanije, ponovno vrnitev na letih v Ljubljano preložili še za dodaten mesec dni, na začetek februarja. Sedaj je prvi let predviden za ponedeljek 1. februarja zvečer na letališče London Gatwick. Prestavili so tudi začetek letov na drugo londonsko letališče Luton iz 15. januarja na 5. februar. V prvi polovici februarja predvidevajo štiri lete tedensko, na vsako izmed letališč po dvakrat tedensko, od tega ob petkih hkrati na Gatwick in Luton, nato pa povečanje an sedem letov tedensko, štirikrat na Gatwick in trikrat na Luton. 

Zaenkrat v rezervacijskem sistemu za januar, še ohranjajo en povraten ”ponovoletni” let iz Gatwicka v ponedeljek 4. januarja. Kot kaže je zasedenost letala tako visoka, da bodo opravili ta let.  

Tudi poljski letalski prevoznik je prestavil vrnitev v Ljubljano. LOT, ki sedaj že drugič prestavlja ponoven začetek letov, je lete prestavil s torka 1. decembra, na sredo 16. decembra. Poljaki pri voznem redu ohranjajo napoved pred zimskim voznim redom, da bi med slovensko in poljsko prestolnico leteli štirikrat tedensko, dnevno med torkom in petkom, z letali Embraer ERJ-170 in Embraer ERJ-175, s 70 oz 82 sedeži. Vprašljiv je le datum kdaj točno se bodo vrnili, po našem mnenju verjetno to koledarsko leto ne več.

Zaradi spreminjajočih se razmer, se podatki o letih lahko spremenijo. Točni podatki o letih so dostopni na spletnih straneh letalskih prevoznikov.