Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Amelia okrepila partnerstvo s prevoznikom Air France

Oceni ta prispevek
(8 glasov)
01 Dec 20
Napisal
Objavljeno v Novice

Slovenska Amelia International, ki je v lasti francoske družbe Regourd Aviation, je z velikim svetovnim prevoznikom Air France še dodatno okrepila sodelovanje. S Francozi je namreč prišlo do dogovora o možnosti potovanja potnikov iz letov Air France na letih Amelie iz Pariza v Rodez in Clermont-Ferrand. Omenjeni povezavi sta trenutno edini povezavi Amelie znotraj Francije.

S tem sporazumom o letih pod skupno oznako (”codeshare”), bodo lahko potniki Air France koristili ugodnosti iz programa SkyPriority, možnost sledenja prtljagi na povezovalnih letih med obema prevoznikoma, možnost povezav na ostalih letih Air France na obeh pariških letališčih za reden komercialni potniški promet (Charles de Gaulle in Orly), možnost nakupa letalskih vozovnic na letih Pariz Orly - Clermont-Ferrand in Pariz Orly - Rodez na spletnih straneh prevoznikov, možnost dostopa do klicnega centra Air France (3654) in Amelie (+33 1 83 62 95 00) za vse informacije o letih in rezervacijah ter dostop do vseh storitev partnerjev obeh prevoznikov v dogovoru. Sporazum pa bo kmalu nadgrajen tudi na vseh preostalih letih, katere opravlja Amelia International po Franciji. 

Kaj je ”codeshare”?

Vsak reden potniški let ima svojo oznako, katera je sestavljena iz IATA kode prevoznika in številke/številk, ki predstavljajo številko leta. Zato pogosto na voznih redih letališč vidimo poleg enega leta več kot eno številko leta z različno oznako prevoznika. To je v bistvu en let, katerega opravlja en izmed prevoznikov, ponavadi prvo našteti. V tem trenutku je na letih Lufthanse v/iz Ljubljane v Frankfurt ”codeshare” prevoznik Singapore Airlines (SQ), v Istanbul, kamor leti Turkish Airlines, je ”codeshare” prevoznik EgyptAir (MS), ipd. Prednost ”codeshare” leta je, da lahko prevoznik po dogovoru tudi prodaja letalske vozovnice na letih drugega prevoznika iz sporazuma, in obratno. Rezultat je več dosegljivih destinacij preko nakupa letalske vozovnice pri enem prevozniku, kljub temu da na vseh letih omenjeni prevoznik ni operater, včasih niti ni na nobenem. Letalska družba, ki opravlja let je t.i. operater leta (”operating carrier”), medtem ko je drugi prevoznik, ki tudi prodaja letalske vozovnice za ta let, t.i. ”marketing carrier”. Operativni prevoznik izvaja let in je odgovoren za izvajanje vseh storitev v povezavi s tem letom ter tudi zavezan da let opravi oziroma poskrbi za vse potnike na letu. 

Drugi val epidemije in ”zaprtje Francije” je prizadel tudi Amelio, ki leti s slovenskim spričevalom letalskega prevoznika. Močno so morali zmanjšati obseg rednega letenja. Povezavo do Rodeza opravljajo trenutno samo 3x tedensko, medtem ko so lete do Clermont-Ferranda konec oktobra morali začasno prekinili. V času božično-novoletnih praznikov nameravajo opraviti po 5 rednih letov iz Clermont-Ferranda v Nico in Pariz-Orly zaradi pričakovanega večjega povpraševanja po notranjih letih v času praznikov. 

”Veseli smo, da lahko potnikom s tem sporazumom ponudimo ugodnejše in hitrejše potovanje na letih Air France ter Amelie International. Podpisan sporazum je del naše želje po optimizaciji potovalne izkušnje za vse naše potnike,” je ob najavi sodelovanja povedal predsednik skupine Amelia Group, gospod Alain Regourd. 

Amelia že od vsega začetka sodeluje z letalskim prevoznikom Air France ter za njih opravlja lete iz Pariz Orly v Aurillac, Castres, Brive ter Tarbes. Lete opravljajo s svojimi letali Embraer in ATR. Pretekli teden pa je bilo moč letalo Amelie videti tudi v Sloveniji. Z letalom Embraer ERJ-145 je opravila poseben čarterski let iz Nantesa v Ljubljano, kjer je na tekmo s Celjani pripeljala rokometno moštvo iz tamkajšnjega mesta.


Koledar objav

« Oktober 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31