Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Pipistrelovo 19-sedežno letalo bo poletelo pred letom 2030

Oceni ta prispevek
(8 glasov)
14 Dec 20
Napisal
Objavljeno v Novice

V novembru 2020 je Hy4, hibridno električno letalo s pogonom na vodik, kljub posledicam covid-19 in z vsemi veljavnimi varnostnimi ukrepi uspešno poletelo z mariborskega letališča in postavilo mejnik za projekt MAHEPA ter za prihodnost brezogljičnega letenja. O prihodnosti brezogljičnega letenja smo se pogovarjali z Ivom Boscarolom, ustanoviteljem in direktorjem skupine Pipistrel.

S5: Kdaj ste v Pipistrelu začeli z razvojem električnih letal?

Ivo Boscarol: Pipistrel se od vsega začetka zaveda, da je letalstvo eden od velikih onesnaževalcev ozračja, zato je že pred dvajsetimi leti začel z razvojem električnih letal in jih začel serijsko izdelovati že leta 2007. Dejstvo, da nam je kot prvemu na svetu junija letos uspelo certificirati električno letalo, potrjuje, da smo vodilni v razvoju električnih pogonov in dejanski pionir uporabnega brezogljičnega letalstva tudi v komercialne namene ter za prevoz potnikov.

S5: Kakšen pogon bo v prihodnosti najprimernejši?

Ivo Boscarol: V Pipistrelu se zavedamo, da ima tem trenutku zaradi energijske gostote baterij električno letalo omejen doseg in uporabnost. Kot idealna rešitev za to se kaže hibridni pogon, sestavljen iz električnega motorja ter vodikovih gorivnih celic. V tej kombinaciji električna energija ne prihaja več iz težkih baterij, ki jih letalo vozi s seboj, ampak se proizvaja med letom v gorivnih celicah iz kisika, ki ga črpa iz ozračja, ter lahkega vodika, ki ga letalo pelje s seboj. Vodik je izjemno poceni energent, lahko se ga pridobiva kjerkoli, je lahek in kar je najbolj pomembno, edini stranski produkt te reakcije je popolnoma čista vodna para. To pomeni, da je takšno letalo popolnoma brez škodljivih emisij.

Ivo Boscarol pred maketo letala HY4 leta 2016
  Ivo Boscarol pred maketo letala HY4 leta 2016

S5: Razvoj je zelo drag. Kdo so vaši partnerji v tem projektu?

Ivo Boscarol: Že pred leti smo začeli sodelovati s še tremi partnerji pri razvoju letala na vodikove gorivne celice, ki je nato kot prvo štirisedežno letalo na vodikov pogon poletelo na Stuttgartskem letališču 29. Septembra 2016. Več na: https://www.sierra5.net/novice-novo/novice/item/2540-s-pomocjo-pipistrela-v-25-letih-do-40-sedeznega-elektricnega-letala

Isto letalo (Taurus G4, op. a.) se uporablja za nadaljnje raziskave, razvoj ter izboljšave v okviru projekta Mahepa, v katerem pod vodstvom Pipistrelovega podjetja Vertical Solutions sodelujejo še partnerji iz Nemčije H2FLY GmbH Compact Dynamics, DLR – German Aerospace Center in Ulm University, ter Delft University of Technology iz Nizozemske, Politecnico di Milano ter Univerza iz Maribora.

S5: Novembra ste na mariborskem letališču opravljali poskusne lete.

Ivo Boscarol: Poleti, ki so se dogajali v zadnjih tednih na mariborskem letališču stran od oči javnosti, so dokazali, da je mogoče tudi v teh izjemno zahtevnih časih z mednarodnim sodelovanjem, navkljub vsem omejitvam in izzivom, ki jih prinaša Covid, doseči razvojne dosežke svetovnega merila. Zanje ima velike zasluge tudi naša Agencija za Civilno Letalstvo, saj brez njene pomoči dosežka ne bi bilo. Dosežek konzorcija Mahepa in vseh partnerjev, vključenih vanj, pomeni velik mejnik v smeri razvoja brezemisijskih velikih potniških letal za dolge razdalje in s tem prispevek k čistemu ozračju.

S5: Projekt torej teče naprej?

Ivo Boscarol: Za Pipistrel to pomeni nabiranje znanja in izkušenj, potrebnih za naš naslednji projekt, ki ga razvijamo, to je 19-sedežno potniško letalo na pogon z vodikovimi gorivnimi celicami, ki bo sposobno skoraj neslišno preleteti razdajo do 1000 km v dveh urah brez kakršnih koli emisij. Prepričani smo, da bo prototip poletel še pred koncem desetletja. V Pipistrelu se zavedamo, da včasih prevoz na velika letališča in postopki kontrole tam pomenijo večjo izgubo časa kot pa polet sam. Najboljša kmetijska zemljišča se uničujejo za izdelavo velikih letaliških kompleksov, zato si prizadevamo, da bi z razvojem letal, ki potrebujejo izjemno kratko vzletno stezo, približali letališča potnikom. S tem bomo omogočili uporabo že obstoječih, majhnih in potnikom bližjih letališč, tudi za meddržavna potovanja in transferje neposredno v terminale mednarodnih letališč.

Foto: Pipistrel in arhiv Sierra5

 

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Oktober 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31