Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Tečaj vzdrževanja certificiranih električnih letal

Oceni ta prispevek
(6 glasov)
20 Jan 21
Napisal
Objavljeno v Novice

Kot prvi v zgodovini letalstva je Pipistrel pridobil pravico do usposabljanja mehanikov za vzdrževanje certificiranih letal z električnim pogonom.

To pomeni, da lahko zdaj usposabljajo tudi mehanike drugih organizacij za vzdrževanje in popravilo njihovega letala Velis Electro (ki je trenutno edino popolnoma električno certificirano letalo na svetu).

5-dnevni tečaj je požel veliko zanimanja, zato je bil prvič organiziran že decembra 2020 in ponovno prejšnji teden. Številni posamezniki in organizacije so izrazili svoje zanimanje, zato so v bližnji prihodnosti predvidene tudi nadaljnje ponovitve.

»Organizacija tovrstnega seminarja je za Pipistrel velik dosežek in čast. Pot do tu je bila zelo dolga in je zahtevala sodelovanje številnih posameznikov in institucij. Na tej točki se Pipistrel zahvaljuje Evropski Agenciji za varnost v letalstvu (EASA) in Agenciji za Civilno letalstvo Slovenije (CAA) za pomoč in podporo.« so zapisali v Pipistrelu.

Zahvaljujejo se tudi celotnim ekipam podjetja Pipistrel d.o.o., ki je imetnik dovoljenja, in podjetja Pipistrel Vertical Solution, ki je sodelovalo v celotni fazi priprave priročnika in programa usposabljanja, za njihovo vestno notranje sodelovanje.

»Ponosni in hvaležni smo za tako vestno ekipno delo, ki je že od nekdaj osnova za naš skupni uspeh!« so sklenili v Pipistrelu.

Februarja je predviden nov tečaj vzdrževanja, zato se, če vas zanima, lahko prijavite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Če bo zanimanja dovolj, bodo tečaji redno organizirani vsak mesec.

Foto: Pipistrel

 

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« September 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30