Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Petdeset Pipistrelovih letal za promocijo električnega letalstva

Oceni ta prispevek
(5 glasov)
30 Jan 21
Napisal
Objavljeno v Novice

Pipistrel, Green Aerolease in francosko združenje za aeronavtiko (French Federation of Aeronautics) so podpisali dogovor o promociji električnega letalstva v Franciji in Evropi.

Dogovor predvideva naročilo 50 Pipistrelovih letal Velis Electro, ki so namenjeni šolanju pilotov do PPL ratinga. Na ta način želijo pospešiti prehod na okolju prijazno športno letenje v Franciji in Evropi. Z letalom Velis Electro je Pipistrel dokazal, da je električni pogon možen in cenovno ugoden za komercialno uporabo. Velis Electro omogoča najboljše možne performanse, ki so mogoče s trenutno in sodobno tehnologijo.

V partnerstvu z francoskim združenjem za aeronavtiko bodo letalskim šolam in klubom ponudili 50 letal Velis Electro. Glede na okoljevarstvene omejitve se je 70% anketiranih klubov opredelilo za možen nakup električnega letala. Kar 84% pa jih meni, da je prava rešitev za okoljevarstvene omejitve električno letalo. V Evropi je več kot 100 manjših letališč, kjer imajo omejitve letenja zaradi hrupa. Velis Electro je rešitev za njihove težave. S 60 dB hrupa bi na teh letališčih lahko nemoteno leteli. Prva letala bodo uporabnikom začeli dobavljati sredi letošnjega leta.

Predsednik Francoskega združenja za aeronavtiko Jean-Luc Charron pa je povedal, da so v zadnjih dveh letih z Velisom opravili preko 200 ur letenja in ga dodobra stestirali. Zato je sedaj čas, da gre letalo v klube in šole.

Pri Green Aerolease načrtujejo, da bodo klubom in letalskim šolam v naslednjih treh letih dobavili 200 letal. Podporo uporabnikom pa bo nudil Pipistrelov distributer v Franciji Finesse Max. Direktor in solastnik Pipistrela Ivo Boscarol je ob tem povedal, da je počaščen, da se je Green Aerolease odločil sodelovati z njimi in dodal: »Certificiranje letala Velis Electro je bil pomemben korak k razvoju ogljično nevtralnega letala. To partnerstvo bo omogočilo klubom in šolam dostop do električnih letal, ki si jih sicer ne morejo privoščiti. Lahko pa si privoščijo mesečno najemnino za tako letalo. Green Aerolease bo s tem pristopom pospešil prehod na ogljično nevtralno letalstvo. Mi pa bomo dosegli zastavljeni cilj. To je do konca letošnjega leta prodati 200 letal Velis Electro.«

Foto: Pipistrel

 

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« September 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30