Natisni to stran

Nizkocenovnikov še ne bo nazaj v Ljubljano

Oceni ta prispevek
(6 glasov)
04 Mar 21
Napisal
Objavljeno v Novice

Nizkocenovni letalski prevozniki, nizozemska Transavia, madžarski Wizzair in britanski easyJet se konec marca, ko začne veljati poletni vozni red, še ne nameravajo vrniti z leti v/iz Ljubljane.

Zadnji vikend v mesecu marca, ko se v letalstvu začne poletni vozni red, se nezadržno bliža. Letos je že drugo leto zapored, ko bo poletni vozni red zelo specifičen za vse prevoznike v teh neugodnih in neprevidljivih okoliščinah zaradi pandemije. Letalski prevozniki počasi zaključujejo vozni red za začetek poletnega voznega reda, večina njih žal lete prestavlja oziroma odpoveduje. Tega je deležno tudi ljubljansko letališče s strani nizkocenovnih letalskih prevoznikov. 

Nizozemski nizkocenovnik Transavia je prestavil začetek letov med Ljubljano in Amsterdamom za dobre tri tedne. Po najnovejših predvidevanjih je prvi let sedaj predviden za 22. april 2021. Nizozemci imajo v planu, da bi med slovensko prestolnico in deželo tulipanov letos poleti leteli tudi do štirikrat tedensko. 

Madžarski Wizzair, ki letos ne namerava obnoviti letov med Ljubljano in Londonom, bo letel samo v Bruselj, na letališče Charleroi. Madžari so začetek letov prestavili za mesec dni, prvi let je sedaj predviden za ponedeljek 26. aprila 2021. Prevoznik načrtuje dva leta tedensko, ob ponedeljkih in petkih. 

Britanski prevoznik easyJet je že lani sporočil, da ne namerava več leteti med Ljubljano in Berlinom, bi pa radi leteli iz dveh londonskih letališč, Gatwick in po novem tudi iz Luton-a. Iz slednjega so lete nameravali vzpostaviti že lansko pomlad, ampak je pandemija prekrižala načrte. So se pa umaknili iz letališča London Stansted ter od tam več ne letijo. Tudi Britanci so prestavili vrnitev v Ljubljano, še več, ne nameravajo se vrniti niti aprila, prvi let je trenutno predviden za soboto 1. maja 2021 zvečer iz letališča London Luton. Za poletni vozni red prevoznik načrtuje 9 tedenskih letov med Ljubljano in Londonom, 5 na letališče Luton, 4 na letališče Gatwick.