Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Na Brnik se z leti v Pariz vrača Air France

Oceni ta prispevek
(6 glasov)
05 Mar 21
Napisal
Objavljeno v Novice

Od sobote, 6. marca, naprej bo ljubljansko letališče spet povezano s Parizom. Z leti v francosko prestolnico se vrača prevoznik Air France. Sprva bodo na voljo enkrat tedensko, a prevoznik ob ugodnih razmerah napoveduje povečanje frekvenc letov v poletni sezoni na petkrat tedensko.

Po štirih mesecih bodo na Letališču Ljubljana spet pozdravili prevoznika Air France. Z letenjem je prenehal 6. novembra 2020, ob zaostrovanju ukrepov zaradi pojava drugega vala epidemije virusa covid-19. V Pariz bo mogoče sprva leteti enkrat tedensko, in sicer ob sobotah, a naj bi se po napovedih prevoznika pogostost letenja postopoma povečevala in ob ugodnih razmerah že v poletni sezoni (ta se začne 28. marca) prešla na pet letov tedensko.

Prihod letala iz Pariza na ljubljansko letališče bo na sporedu vsako soboto ob 11:45, odhod proti pariškemu letališču Charles de Gaulle pa ob 12:20.

Čeprav letalski potniški promet zaradi negotove epidemiološke situacije ne le pri nas, temveč globalno, okreva veliko počasneje kot sprva pričakovano, se ponudba letov z ljubljanskega letališča vztrajno povečuje so zapisali v Fraportu Slovenija in dodali: »Veseli nas, da se kljub trenutno še ostrim omejitvam k nam vrača Air France. Letalska potovanja bo ta kriza nedvomno močno preoblikovala, a vrnitev velikih prevoznikov na slovenski trg v obstoječih razmerah lahko razumemo kot pozitiven signal, da se bodo takoj, ko bo mogoče, vrnili tudi ostali.«

Potnikom priporočajo, da se pred načrtovanjem potovanja v Francijo pozanimajo o veljavnih omejitvah pri prehajanju meje. Trenutno je za vstop v državo za vse osebe, starejše od 11 let, potreben negativen PCR test ali LAMP test, ki ni starejši od 72 ur in izpolnjena izjava, v kateri oseba potrjuje, da ni okužena z virusom covid-19. Več informacij o pogojih vstopa v Francijo prevoznik ponuja na njegovi spletni strani.

Air France se bo pridružil štirim rednim prevoznikom, ki trenutno ponujajo lete z ljubljanskega letališča. To so Lufthansa v Frankfurt, Air Serbia v Beograd, Turkish Airlines v Istanbul in Aeroflot v Moskvo. Upamo, da bodo epidemiološke razmere čim prej omogočile, da se na ljubljansko letališče vrnejo še drugi redni letalski prevozniki, ki so pred epidemijo leteli k nam.

Ob ugodnih razmerah za ponovno oživitev počitniškega turizma se nadejamo, da bo v večjem obsegu kot preteklo poletno sezono stekel tudi čarterski promet.

 

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Oktober 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31