Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Ljubljansko letališče v poletni vozni red s certifikatom Airport Health Accreditation

Oceni ta prispevek
(4 glasov)
28 Mar 21
Napisal
Objavljeno v Novice

Fraport Slovenija je bil uspešen pri presoji o izvajanju ukrepov s področja ukrepov za zaščito pred novim koronavirusom na ljubljanskem letališču. S tem je pridobil certifikat AHA (Airport Health Accreditation), ki ga podeljuje mednarodno združenje letališč ACI (Airport Council International) in se pridružil družini letališč, ki potrjeno zagotavljajo varne pogoje za potnike in za zaposlene. Tudi s tem se letališče pripravlja na aktivnejši zagon prometa, ko se epidemija umiri. V poletnem voznem redu se trenutno napoveduje 16 destinacij, živahnejši kot lansko leto naj bi bil tudi čarterski promet.

Certificirana letališča so varna in izvajajo vse previdnostne ukrepe za zmanjšanje tveganja za javno zdravje. Program je bil razvit na podlagi dobrih praks in v skladu s priporočili ICAO-jeve skupine za obnovo letalskega prometa. »Čas med epidemijo, ko so možnosti za potovanja omejene in je letalskih potnikov malo, smo izkoristili za izpopolnjevanje varnosti v smislu zdravstvenih in higienskih ukrepov, ki služijo zaščiti potnikov in zaposlenih. Uvedbo zaščitnih ukrepov za potnike in zaposlene ter vzpostavitev Covid testne točke, ki potnikom in zunanjim zainteresiranim daje možnost testiranja na koronavirus pred ali po potovanju neposredno na letališču, smo nadgradili še z AHA. Na pridobitev smo ponosni, z njo pa dokazujemo, da je naše letališče varno za potovanja in da spoštujemo najvišje higienske standarde«, je povedal Zmago Skobir, poslovodni direktor Fraporta Slovenija.

Prihodnji vikend v letalskem prometu začne veljati poletni vozni red. Začetek poletne sezone je zaradi epidemičnih razmer še vedno zaznamovan z zmanjšanim obsegom potniških letov. Trenutno na ljubljansko letališče leti pet rednih letalskih prevoznikov, ki zagotavljajo naslednje letalske povezave: Lufthansa s Frankfurtom, Air France s Parizom, Turkish Airlines z Istanbulom, Aeroflot z Moskvo in Air Serbia z Beogradom.

Po zdajšnjih napovedih bo na vrhuncu poletne sezone na ljubljansko letališče letelo 15 rednih letalskih prevoznikov, ki bodo leteli na 16 destinacij: Transavia v Amsterdam, SunExpress v Antalyo, Air Serbia v Beograd, Brussels Airlines v Bruselj, Wizz Air v Bruselj-Charleroi, Lufthansa v Frankfurt, easyJet v London na letališči Gatwick in Luton, British Airways v London na letališče Heathrow, Turkish Airlines v Istanbul, Aeroflot v Moskvo, Air France v Pariz, El AL v Tel Aviv, LOT Polish Airlines v Varšavo, Finnair v Helsinke in Swiss International Airlines v Zurich. Letalski promet naj bi se po zdajšnjih napovedih začel intenzivneje restavrirati v začetku maja.

Po zdajšnjih načrtih bo čarterski promet v poletnem obdobju stekel v večjem obsegu kot preteklo sezono. Turistične agencije bodo z Brnika organizirale potovanja na grške otoke, v turško Antalyo, v egiptovski Sharm-El-Sheikh in Hurghado ter v Barcelono.

Ker skoraj dnevno prihaja do sprememb pri napovedi in izvedbi letov potnikom svetujemo, da se za točne informacije o možnostih letov v realnem času pozanimajo na spletnih straneh prevoznikov ali na prodajnih mestih, kjer so kupili letalsko vozovnico.

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Oktober 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31