Natisni to stran

Qatar Airways kot prvi na svetu opravlja let s cepljenim osebjem in potniki

Oceni ta prispevek
(2 glasov)
06 Apr 21
Napisal
Objavljeno v Novice

Qatar Airways, ki ga je pandemija tudi močno prizadela, išče poti kako čimprej obnoviti čimvečje število letov v njihovi mreži destinacij. V tej smeri bodo danes kot prvi na svetu izvedli let (QR6421), na katerem bodo sodelovali samo in izključno osebe, ki so že bile cepljene. Poleg potnikov in posadke, bo tudi osebje na okencih za prijavo na let delalo le tisto, ki je že bilo cepljeno.

Posebni let bo iz Dohe poletel danes dopoldan okoli 11. ure in se vrnil nazaj na letališče Hamad International Doha predvidoma tri ure kasneje. Na letu bodo predstavljeni vsi najnovejši sprejeti ukrepi s strani prevoznika, da zagotavlja najvišjo možno stopnjo varnosti in higiene na letalu, vključno z najnovejšo inovacijo ter prvim brezstičnim multimedijskim vmesnikom za predvajanje razvedrilnih vsebin med letom. 

Let bo opravljen z najnovejšim letalom Airbus A350-1000, ki je bilo pred kratkim dodano v njihovo floto. 

Glavni izvršni direktor skupine Qatar Airways, gospod Akbar Al Baker, je ob tem povedal: ”Današnji let demonstrira naslednjo etapo k okrevanju mednarodnih letalskih potovanj in s tem nakazujemo, da nismo več daleč od tega. Ponosni smo,  da smo prvi, ki bomo izvedli let s potniki, posadko in zemeljskim osebjem, ki je že bilo cepljeno. Na tem mestu se v imenu družbe zahvaljujem za podporo naše vlade in lokalnih zdravstvenih organov, ki izvajajo cepljenje našega osebja. Kar 1000 naših sodelavcev in sodelavk je uspešno cepljenih dnevno. S tem dajemo žarek upanja za prihodnost mednarodne letalske industrije, ki je eno izmed glavnih gospodarskih gonil pri nas v Katarju ter tudi po vsem svetu.”

Qatar Airways je bil eden izmed redkih svetovnih letalskih prevoznikov, ki lani aprila ni prenehal z letenjem na mednarodnih povezavah. Še naprej je zagotavljal nujno povezanost med Doho in ostalimi različnimi destinacijami sveta, hkrati pa v ospredje postavljal visoke standarde varnosti in storitev za svoje potnike. V tistem kritičnem obdobju so na svojih letih prepeljali na milijone oseb, ki se je lahko z njihovo pomočjo vrnilo domov, poleg tega pa so prevažali še nujno medicinske pripomočke na vse konce sveta. Skupaj so od začetka pandemije prepeljali več kot 500.000 ton medicinskih pripomočkov ter v več kot 20 držav prepeljali skoraj 20 milijonov odmerkov cepiva proti COVID-u 19. So edina letalska družba na svetu, ki je bila pred pandemije s strani Skytrax-a petkrat razglašena za najboljšo letalsko družbo na svetu, med pandemijo pa s strani omenjene organizacije tudi prva družba s 5 zvezdicami za vpeljane ukrepe proti Covidu 19 za čas potovanja. Lani so v svoji kampaniji in zahvali vsemu zdravstvenemu osebju podelili 100.000 brezplačnih letalskih vozovnic zdravsvenim delavcem po vsem svetu ter v zahvalo učiteljem dodatnih 21.000 vozovnic. 

Foto: Qatar Airways