Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Pilatus PC-24 prvo poslovno letalo na travnatem beneškem letališču Lido

Oceni ta prispevek
(8 glasov)
10 Apr 21
Napisal
Objavljeno v Novice

Pred dnevi je prvič v zgodovini na travnati stezi beneškega letališča Lido pristalo katero izmed poslovnih letal. Letališče, ki leži le 3 kilometre od središča svetovno znanega mesta, ponuja najhitrejšo povezavo poslovnih potnikov do središča Benetk. Pilatus PC-24 je pristal na 1000 metrov dolgi travnati stezi 05/23 letališča Benetke-Lido.

 

Pilatus PC-24 je edino poslovno letalo na svetu, ki lahko pristane in vzleti s tako kratkih neasfaltiranih vzletno-pristajalnih stez na manjših letališčih ter vzletiščih kakor je Lido. Kombinacija visokih potovalnih hitrosti, možnost operacij s kratkih stez (tudi neasfaltiranih) postavlja letalo Pilatus PC-24 na povsem novo raven prilagodljivosti poslovnih potovanj. Pristanki in vzleti z letališč, ki so bližje ciljni destinaciji potnika, ponujajo velike prihranka časa na poslovnih poteh. Dodatne prednosti pristankov na manjših letališčih so dostopnost, izogib ustaljenim letališkim postopkom kot so na večjih mednarodnih letališčih, manjši transportni stroški iz letališča do ciljne točke in nazaj ter ponavadi tudi manjši stroški oskrbe letala. Seveda so pristanki na tovrstnih letališčih pogojeni z vremenskimi razmerami, ki morajo omogočat minimalne pogoje za prilet ter odlet v pogojih dobre vidljivosti.

Pilatus PC-24 lahko pristane ter vzleti z dvakrat več letališč v primerjavi s preostalimi poslovnimi letali na trgu.
Pilatus PC-24 lahko pristane ter vzleti z dvakrat več letališč v primerjavi s preostalimi poslovnimi letali na trgu.

 

Pilatus je dosedaj dostavil že preko 100 letal PC-24 po vsem svetu. Med zadovoljnimi uporabniki so predstavniki večjega nemškega avtomobilskega proizvajalca, vladne oblasti v Južni Afriki in Švici, različni poslovneži v Združenih državah Amerike, v Avstraliji pa omenjena letala uporabljajo za urgentne ambulantne lete.

Fotografije: Pilatus

2 komentarji

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« September 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30