Natisni to stran

EASA virtualni dogodek za profesionalne uporabnike UAS

Oceni ta prispevek
(3 glasov)
03 Maj 21
Napisal
Objavljeno v Novice

EASA bo 7. maja 2021 gostila virtualni dogodek za profesionalne uporabnike brezpilotnih letalnikov, ki delujejo ali bodo delovali v posebni kategoriji.

Pridružite se, če želite izvedeti več in zastaviti vprašanja o nedavno objavljeni smernici: "Novi postopek preverjanja zasnove za odobritev operacij brezpilotnih letalnikov v posebni kategoriji za nivo varnosti - SAIL III in IV.

Za posebno kategorijo brezpilotnih letalnikov je potrebno operativno dovoljenje, ki ga izda pristojni organ države članice registracije, razen če operacija zajema standardni scenarij. To operativno dovoljenje bo temeljilo na rezultatih ocene tveganja, izvedene v skladu s posebno oceno operativnega tveganja (SORA) (glej AMC1 k členu 11 Uredbe (EU) 2019/947).

Smernice o „Novem postopku preverjanja zasnove za odobritev operacij brezpilotnih letalnikov v posebni kategoriji - SAIL III in IV“ vsebujejo navedbe o postopku, ki ga EASA uporablja za preverjanje zasnove brezpilotnih letalnikov, uporabljenih pri teh operacijah.

Ne da bi se spuščali v preveč tehničnih podrobnosti, se bodo osredotočili na vloge, odgovornosti, postopek zahteve in odobritve za odobritev operacije, razjasnili tehnične pogoje in opredelili tudi nadaljnje zahteve za stalno plovnost. To je dobra priložnost za vse zainteresirane, da izvedo kakšne so aktivne vloge udeležencev v procesu.

Na dogodku bodo obravnavane tudi številne zahteve, ki jih je EASA prejela od nacionalnih letalskih organov, komercialnih operaterjev brezpilotnih letalnikov in proizvajalcev, kako zahtevati in izdati operativno pooblastilo za ta segment brezpilotnih letalnikov v posebni kategoriji.

Povezava do dogodka

Pridružite se nam 7. maja 2021 ob 10:00 (UTC + 2) preko:

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=69EUfd4snzY

Facebook: https://www.facebook.com/European.Aviation.Safety.Agency/posts/10159224770069686

Več informacij o dogodku lahko prejmete tudi na naslednji spletni strani EASA-e: https://www.easa.europa.eu/newsroom-and-events/events/new-design-verification-process-authorising-drone-operations-specific