Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Hrvati izbrali rafale. Si jih lahko privoščijo?

Oceni ta prispevek
(6 glasov)
03 Jun 21
Napisal Aljoša JArc
Objavljeno v Novice

Po večletnem čakanju in aferah se je Hrvaška Vlada končno odločila, da bo dotrajane MiG-e nadomestila z dvanajstimi rabljenimi letali tipa Dassault Rafale, v najnovejši različici F-3R.

Posel je vreden 999 milijonov evrov in predstavlja že tretji uspeh francoskega proizvajalca v nekaj mesecih. Januarja so se Grki odločili za nakup osemnajstih letal (12 rabljenih in šest novih) za 2,5 milijarde evrov, naročilo bodo verjetno dopolnili še s šestimi letali. Za Rafale so se odločili tudi Egipčani, ki so pred leti že naročili 24 letal, v začetku maja pa so oznanili še posel, vreden 3,75 milijard evrov, za 30 novih letal. Rafale je tudi favorit pri izbiri novega lovca za zračne sile Indonezije, ki naj bi naročile od 24 do 36 letal.

Za hrvaško naročilo so se več let potegovali različni proizvajalci oz. države. Leta 2019 so sicer že naznanili nabavo rabljenih izraelskih F-16 »Barak«, posel pa je propadel zaradi neodobritve prodaje s strani ZDA, ki so potem ponudile nove F-16V (Block 70). Končni izbor je potekal med ameriško in francosko ponudbo. Izključili pa so ponudbo SAAB-a za nove JAS-39 Gripne C/D. V končno ceno dvanajstih letal (10 enosedov in dva dvoseda) je vključeno šolanje pilotov, tehnikov, simulator letenja, osnovna oborožitev, rezervni deli, enoletna garancija na letala in motorje, testna in druga oprema ter podpora s strani proizvajalca za obdobje treh let. Letala naj bi bila dobavljena do leta 2024, do takrat bodo Hrvatje lahko upokojili zastarele MiG-21, ki sicer še danes uspešno zagotavljajo nadzor zračnega prostora države.

Z uvedbo Rafalov bodo Hrvatje razpolagali z najmodernejšo floto večnamenskih lovskih letal v območju bivše Jugoslavije. Za nakup so se odločili tudi zaradi ugodnih pogojev financiranja, ki jih nudijo Francozi. Podrobnosti sicer javnosti niso znane, so pa pripomogle izbiri Rafala tudi s strani Grčije in Egipta. Podoben način financiranja so, med drugim, Francozi ponudili tudi Argentincem ob naročilu patruljnih ladij za mornarico, francoski Vladi je namreč prioriteta pomoč domači industriji, ta pa se izkaže tudi in predvsem pri odločanju podobnih poslov. Hrvaška bo tako obrambnemu resorju prvič dodelila 2% državnega BDP-ja, kar je tudi cilj NATO članic.

Rafale je edino letalo (med tistimi, ki so bila ponujena Hrvaški) sposobno superkrižarjenja oz. letenja nad zvočno hitrostjo brez uporabe dodatnega zgorevanja. Prav tako ima najboljše stealth lastnosti in lahko nese največ bojnega tovora (kar 9,5 ton). Letalo lahko opremijo s široko paleto orožja, od nevodenih raket do lasersko vodenih bomb GBU-12, raket zrak-zrak MICA, MAGIC II, METEOR, protiladijskih raket AM-39 Exocet itd., Francoski so oboroženi tudi z jedrskim orožjem in sicer z raketami ASMP-A. Poleg že naštetih uporabnikov so Rafale izvozili tudi v Indijo in v Katar.

Hrvaško letalsko bo v naslednjih letih razpolagalo z moderno floto večnamenskih lovcev z vrhunskimi kapacitetami, sama nabava je sicer razmeroma ugodna, ura letenja Rafala pa ni poceni in bi znala našim južnim sosedom predstavljati preglavice. Tudi če bodo obrambi letno namenili 2% BDP-ja je treba upoštevati, da bodo Hrvatje morali v naslednjih letih investirati tudi v modernizacijo vojne mornarice. Avstrijci, ki za obrambo namenijo približno trikrat toliko sredstev kot Hrvatje, in nimajo dostopa do morja ter posledično mornarice, si težko privoščijo letenje z Eurofighterji. Lansko leto je njihovo letalstvo razpolagalo s samo 17 usposobljenimi piloti za Typhoona, celotna flota 13 letal (dve letali so že prizemljili in jih uporabljajo kot vir rezervnih delov) pa je odletela manj kot 1500 ur. Podobno ima Hrvaška že več let prizemljeni transportni letali AN-32, torej mnogo manj kompleksna sistema kot so moderni večnamenski lovci. Če je torej Rafale na papirju odlično letalo, je v tem trenutku smotrno vprašanje, kako nameravajo v bodoče financirati letenje. Madžarska in Češka republika uspešno uporabljata švedske Gripene že več kot petnajst let. Za njihove potrebe je namreč letalo dovolj zmogljivo, ura letenja pa bistveno cenejša od Rafalove.

 

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Junij 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30