Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Slovenija prepovedala lete beloruskim letalom

Oceni ta prispevek
(2 glasov)
06 Jun 21
Napisal
Objavljeno v Novice

Slovenija je na podlagi varnostne zahteve Evropskega združenja za varnost v letalskem prometu EASA, izdala uradno sporočilo za pilote NOTAM (Notice To Airmen), v katerem se prepoveduje vse polete beloruskih letal ali letal beloruskih letalskih družb na ali s katerega izmed slovenskih letališč, prav tako pa se omenjenim prepoveduje prelete slovenskega zračnega prostora. Izjema so samo zasilni pristanki in leti za humanitarne namene.

Omenjene restrikcije za beloruske prevoznike in beloruska letala sledijo varnostnemu incidentu, ki se je zgodil 23. maja letos, ko je moralo Ryanair-ovo letalo na letu FR4978 za Vilno preusmeriti v Minsk, kjer je bilo več potnikov prisilno izkrcanih iz letala. Let je v Vilno priletel z večurno zamudo. Okoliščine tega dogodka po besedah EASA-e kažejo resne dvome o spoštovanju Belorusije mednarodnih pravil civilnega letalstva in kažejo tudi na zlorabo postopkov zračnega prometa s strani beloruskih oblasti. Takšne kršitve resno zmanjšujejo medsebojno zaupanje, kar je temelj mednarodnega civilnega letalstva, so še zapisali pri Evropski agenciji za varnost v civilnem letalstvu. 

Dokler mednarodna preiskava ne razjasni okoliščin dogodka, ima EASA zadržke glede tega ali je beloruski zračni prostor še varen za civilne lete, saj po tem dogodku nimajo več popolnega zaupanja v beloruske oblasti, da upravljajo s svojim zračnim prostorom v skladu z mednarodnimi sporazumi. 

Slovenska verzija NOTAM-a, ki ga je v zvezi s prepovedno izdala Slovenija
Slovenska verzija NOTAM-a, ki ga je v zvezi s prepovedno izdala Slovenija

 

EASA je za to že takoj po dogodku izdala varnostna priporočila, ki so prevoznikom, kateri imajo sedež v državah članicah EASA-e, odsvetovala uporabo beloruskega zračnega prostora, razen če to ni nujno potrebno zaradi doseganja varnosti komercialnih letov. Ker se je to priporočilo izkazalo, da ni doseglo svojega namena, ter da so določeni prevozniki še vedno uporabljali zračni prostor Belorusije, kljub temu da to ni bilo nujno potrebno, je na podlagi posvetovanja z državami članicami EASA-e določila varnostne cilje, ki jih morejo nacionalni organi sprejeti na ravni države članice. EASA priporoča skupen odziv in izdaje NOTAM-ov za vse upravljalce letalskih prevozov. Nacionalni organi so morali v roku dveh dni sprejeti ukrepe ter jih o tem obvestiti. Slovenija je to storila v manj kot 12 urah po prejetju varnostne zahteve ter izdala ustrezno NOTAM sporočilo. 

EASA bo še naprej spremljala potek dogodkov in temu primerno ažurno prilagajala priporočila, vendar najmanj enkrat mesečno. 

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Oktober 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31