Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Letenje z droni po evropsko: prvi v zahtevnejši posebni kategoriji pri nas

Oceni ta prispevek
(5 glasov)
26 Jun 21
Napisal
Objavljeno v Novice

Z letošnjim letom so začela veljati zahtevnejša nova skupna evropska pravila za področje  brezpilotnikov (dronov/UAS).

Po stari Uredbi so lahko v zahtevnejši kategoriji leteli le štirje izvajalci, po novi uredbi EU, ki od pilotov zahteva tudi zelo poglobljeno znanje, pa je Inštitut za razvoj brezpilotnih sistemov (IRBS) postal prvi slovenski operator, ki je s strani Agencije za civilno letalstvo (CAA) prejel operativno dovoljenje za izvajanje operacij UAS v zahtevnejši posebni kategoriji. Ta omogoča letenje tudi v območjih, kjer ostali droni ne smejo leteti, na primer v poseljenih območjih in drugih UAS geografskih območjih z omejitvami.

IRBS je postal prvi slovenski UAS operator, ki:

- je pridobil operativno dovoljenje za delo v zahtevnejši »posebni« kategoriji;

- ima vzpostavljeno IRBS UAS akademijo - šolo za pilote na daljavo in drugo osebje, vključeno v izvajanje operacij;

- ima možnost letenja z brezpilotniki tudi izven vidnega polja (BVLOS) na večjih razdaljah;

- ima vse svoje pilote in inštruktorje certificirane v skladu z novo evropsko zakonodajo, ki jo je vzpostavila Evropska agencija za letalsko varnost (EASA).


Vključitev v letalsko zakonodajo ključna za varnost

V času, ko države svojo nacionalno zakonodajo prilagajajo novi evropski zakonodaji, se piše nova zgodba, nov odnos med uporabniki brezpilotnikov in letalci, v katero pozitivno prispeva tudi IRBS.

"Glede na porast globalnega števila brezpilotnikov je ključnega pomena za varnost vseh v zraku, da je pilote na daljavo nova evropska zakonodaja vključila v okvir letalske zakonodaje. Po integraciji je naslednji izziv postalo izobraževanje," ocenjuje Jure Olaj, vodja usposabljanj in UAS letalske šole, poklicno pa tudi pilot helikopterja, zato se še toliko bolj posveča vidiku varnosti v zračnem prostoru.

"Čeprav smo v IRBS že ključno pripomogli k razširjanju znanja skozi spletno učno gradivo v okviru CAA, se z vzpostavljanjem šole za pilote na daljavo postavljamo ob bok letalskim šolam za pilote. Šola, ki se ukvarja izključno z usposabljanji za upravljanje sistemov brezpilotnikov, omogoča neposredno podajanje znanja kandidatom, ki bodo teoretično in praktično znanje pridobivali od izkušenih pilotov helikopterjev in letal, ki so obenem tudi izkušeni piloti na daljavo," Olaj poudarja pomembnost prenosa praktičnega znanja novim uporabnikom.

Kot pravi tudi sicer sam duh letalske kolegialnosti – brezpilotniki so postali del letalstva - narekuje, da se znanje na čim hitrejši in kvalitetnejši način prenese na novo vejo letalstva. "Le tako bomo lahko pridobili zaupanje letalske javnosti v varnost novih udeležencev v letalstvu," je prepričan Olaj, ki je kot inštruktor deloval tudi pri dosedanjih usposabljanjih CAA.

Omogočeno letenje izven meja lastne države

Operativno dovoljenje za zahtevnejšo posebno kategorijo prinaša mnoge prednosti, hkrati pa tudi večjo odgovornost, poudarja Janez Kotar, direktor IRBS, ki deluje kot inštruktor brezpilotnikov, sicer pa je tudi športni pilot in jadralni padalec ter začetnik profesionalne fotografije z droni pri nas.

"Ena od prednosti je, da je sedaj odprta pot tudi za izvedbo varnostno in zakonsko najbolj zahtevnih operacij z brezpilotniki - ne samo znotraj meja naše države, temveč po celotni EU  oziroma širše v vseh članicah EASA. Seveda pa so dodatne pravice povezane tudi z bistveno  večjo odgovornostjo. Raven zahtevanega znanja, kompetenc in urejenosti postopkov je v posebni kategoriji neprimerno drugačna kot v odprti kategoriji, kjer se sme brezpilotnike večinoma uporabljati zgolj dovolj stran od ljudi in objektov," Kotar opisuje eno od prednosti operativnega dovoljenja.

Kakovostno, verodostojno izobraževanje in usposabljanje nujno potrebno Kot drugo ključno prednost navaja, da Slovenija s tem pridobiva prvo s strani letalskih regulatornih organov uradno potrjeno izobraževalno organizacijo, ki kandidate izobražuje in usposobi za zahtevnejšo uporabo brezpilotnikov.

"Vsaj za podjetja, druge organizacije in državno upravo je ključno, da sebe in svoje zaposlene  usposobijo na verodostojen in kakovosten način. Panoga je namreč še vedno zelo nova, znanja v širši skupnosti kronično primanjkuje, samooklicanih poznavalcev je veliko, resni uporabniki brezpilotnikov pa se zato težko znajdejo v iskanju kakovostne podpore," dodaja Kotar, ki se vsakodnevno sooča z najrazličnejšimi vprašanji uporabnikov dronov in širše javnosti, ki jasno kažejo, kako potrebno je izobraževanje in usposabljanje na tem hitro razvijajočem se področju.

Foto: Janez Kotar
 Foto: Janez Kotar

Ureditev področja do danes:

Julija 2016 je takrat povsem neurejeno področje brezpilotnikov pričela urejati Uredba o sistemih brezpilotnih zrakoplovov. Postavila je grobe standarde, ki so pričeli uvrščati brezpilotnike v zračni prostor Slovenije; določala je kompetence pilotov na daljavo in minimalne standarde, katerim morajo zadostiti brezpilotniki, vendar je veljala le nacionalno, na območju Slovenije.

Če so želeli slovenski operatorji opravljati delo z brezpilotniki v drugih državah EU, so morali v teh pridobiti dovoljenje, kar je dolg in pogosto zapleten proces, saj so imele države predpise na tem področju urejene povsem različno.

31. decembra 2020 so se pričeli uporabljati novi skupni evropski predpisi, ki so poenotili standarde za brezpilotnike in za pilote na daljavo v vseh državah članicah. Slovenskemu operatorju omogočajo, da opravlja delo tudi izven Slovenije brez dolgotrajnih zapletov.

IRBS je takoj ob veljavnosti uredbe pričel aktivno sodelovati s CAA, plod česar so današnja spletna usposabljanja pilotov na daljavo. Hkrati pa so pričeli z dodatno pripravo dokumentov, potrebnih za vzpostavitev operatorja IRBS po novih predpisih, ki bo lahko samostojno opravljal najzahtevnejše naloge z brezpilotniki v in izven vidnega polja, torej na razdaljah, ki jih dosedanja slovenska uredba ni omogočala.

IRBS je v tem času nadgradil operativni priročnik ter šolo za pilote na daljavo. S CAA sicer sodelujejo že od leta 2016, pridobitev dovoljenja pa tudi pomeni, da je CAA ob izpolnjevanju vseh zahtev IRBS prepoznala kot kompetentnega operatorja.

Naslovna foto: Janez Kotar

 

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Oktober 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31