Natisni to stran

Air Montenegro v Tivat, ponovno povezava z Izraelom

Oceni ta prispevek
(3 glasov)
30 Jun 21
Napisal
Objavljeno v Novice

Včeraj je ob 14.30 so na Brniku prvič pozdravili prevoznika Air Montenegro, ki bo z letalom tipa Embraer190 letel v Tivat, zaenkrat dvakrat na teden. Prevoznik namerava ponudbo letov septembra razširiti še z leti v Podgorico.

Na ljubljanskem letališču trenutno redne lete na naslednje destinacije ponujajo še: Aeroflot v Moskvo, Air France v Pariz, Air Serbia v Beograd, LOT Polish Airlines v Varšavo, Lufthansa v Frankfurt, SunExpress v Antalijo, Transavia v Amsterdam in Turkish Airlines v Istanbul. Obstoječim prevoznikom se bodo tekom poletja pridružili še drugi, po trenutnih napovedih: Wizz Air v Bruselj-Charleroi, British Airways v London Heathrow in easyJet v London Gatwick, Swiss International Airlines v Zurich, Israir v Tel Aviv, Iberia v Madrid in flydubai v Dubaj. Večina prevoznikov ob normalizaciji zdravstvenih razmer pričakuje povečano povpraševanje po potovanjih z letali, čemur se bodo prilagajali z dodajanjem letov v vozni red.

Čarterski promet

Sproščanju ukrepov za zajezitev epidemije sledi čarterski promet. Turističnim agencijam s privlačno ponudbo oživljanje čarterskega prometa dobro uspeva, čarterski promet pa je v poletnem obdobju stekel v večjem obsegu kot preteklo sezono. Med najbolj privlačnimi čarterskimi destinacijami so grški otoki, turška Antalya, Djerba v Tuniziji, egiptovski Sharm-El-Sheikh in Hurghada, Barcelona, Madeira in Tenerifi.