Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

60. obletnica italijanske akrobatske skupine Frecce Tricolori

Oceni ta prispevek
(6 glasov)
27 Sep 21
Napisal Aljoša Jarc
Objavljeno v Novice

60. obletnico italijanske akrobatske skupine Frecce Tricolori so obeležili z letalskim mitingom, ki so ga priredili v letalski bazi Rivolto v soboto, 18. in nedeljo, 19. septembra.

Prireditve se je zaradi ukrepov proti širjenju covida-19 lahko udeležilo le omejeno število obiskovalcev (8.500 v soboto in prav toliko na nedeljo). Prireditev so v živo predvajali preko socialnih omrežij Italijanskega vojnega letalstva (AM) in v soboto popoldan tudi na italijanski televiziji RAI. V soboto je bil prisoten italijanski predsednik Sergio Mattarella, ki je v Rivolto priletel z Airbusom A319CJ, ki sta pa pred pristankom spremljala dva Eurofighterja.

Na statičnem razstavi je bilo moč videti razna letala v uporabi v AM, in sicer: AMX, Tornado, Eurofighter Typhoon, SIAI S-208M, Aermacchi SF-260, Gulfstream G550 CAEW, Aermacchi MB339CD e MB339A/PAN, helikopterje Leonardo HH-101A Caesar, HH-139 in Breda Nardi NH-500 ter UAV General Atomics MQ-1C Predator +.

Letalski program je otvoril prelet helikopterja HH-139, ki je čez stezo ponesel veliko italijansko zastavo. Zatem so poleteli člani poljske skupine Orlik, s šestimi PZL-130 Orlik. To letalo so razvili na Poljskem, primerljivo pa je s Pilatusom PC-9 in drugimi turbopropelerskimi šolskimi letali. Skupino so ustanovili leta 1998, piloti pa so poskrbeli za zanimiv program, ki je dobro prikazal zmožnosti Orlika.

Sledil je nastop Midnight Hawks-ov iz Finske, ki uporabljajo štiri letala tipa BAe Hawk. Fince redko vidimo na dogodkih v južni Evropi, so pa bili prisotni tudi na 55. obletnici skupine Frecce Tricolori, leta 2015. Skupina je nastala leta 1997, sestavljajo jo piloti inštruktorji letalske akademije. Z drznimi manevri so štirje Hawki pritegnili pozornost prisotnih in po nekaj več kot 20 minutnem programu simultano pristali v formaciji.

Fincem so sledili Španci s sedmimi Casa C-101 Aviojet-i. Patrulla Aguila je bila ustanovljena leta 1985, v začetku so leteli s petimi letali, hitro zatem dodali še šesto in 1988. sedmo. Špansko vojno letalstvo že zamenjuje Aviojete s Pilatusi PC-21, zaenkrat ni še jasno s katerimi letali bo nastopala Patrulla Aguila v naslednjih letih, negotov je celo njen obstoj. Zaradi tega je bil ogled njihovih točk še toliko bolj doživet, same manevre pa je s posebno vnemo poudarjal uradni govorec, kapetan Luis Verjano. Na koncu njihove točke so na italijanskem nebu narisali še špansko zastavo.

Kot zadnji tuji gosti so nastopili Švicarji. Napovedano je bilo sodelovanje belgijskih Red Devils-ov in hrvaških Kril Oluje, vendar sta gostovanje odpovedali obe skupini. Patrouille de Suisse je edina v Evropi opremljena z nadzvočnimi letali. Ustanovili so jo leta 1964, od leta 1994 uporablja šest Northropov F-5 Tiger II. Publiko so presenetili z raznimi hitrimi manevri in njihovim že ikonskim programom, ki vsebuje odlično izvedeno figuro zrcala in zaključek z uporabo svetlečih vab.

Drugi del letalskega programa je bil v celoti posvečen Italijanskemu vojnemu letalstvu. Formacija Legend je nekajkrat preletela stezo, sestavljala so jo zgodovinska in sedanja trenažna letala AM: Fiat G.46, North American T-6 Texan, Siai Marchetti S-208 M, Aermacchi SF-260EA, MB-326E, MB-326K (edini še leteči enosed), MB339A, MB339CD in Leonardo T-346A.

Piloti enote Reparto Sperimentale di Volo pa so predstavili odlične zmogljivosti transportnega letala Alenia C-27J Spartan II, ki bo kmalu letelo tudi v slovenskih barvah, šolskega reaktivnega letala Leonardo T-346A in lovca Eurofighter Typhoon. Sledila je simulacija letalske operacije vojnega letalstva, z uporabo Eurofighterjev, AMX-ov, F-35A in B, Tornadov, tankerja KC-767A  in dveh helikopterjev HH-101A Caesar. Ob koncu te točke je navzoče pozdravila formacija ki jo je vodilo letalo KC-767A, sledili pa so mu en AMX, en Eurofighter, en F-35A, en Tornado, letalo za zgodnje opozarjanje Gulfstream G550 CAEW, C-130J Hercules in C-27J Spartan II. Največ pozornosti je s strani publike požel F-35B, ki je tudi najnovejše letalo v vrstah AM. Nad stezo je lebdel kot helikopter in zatem vertikalno pristal. Italija je naročila 30 letal te različice in jih, nekoliko nerazumljivo, razdelila med vojno letalstvo in mornarico.

Air show se je zaključil z dolgo pričakovanim nastopom skupine Frecce Tricolori. Poleg tega, da je bila prireditev ob 60. obletnici ustanovitve prenesena iz lanskega na letošnje leto, so bili nastopi v Italiji letos omejeni le na prelete. Že v Mariboru smo si lahko ogledali specialne poslikave repov petih letal skupine, v Rivoltu pa je vseh deset MB339 nosilo specialne poslikave v spomin na pet letalskih patrulj, ki so letele v AM pred ustanovitvijo Frecce Tricolori. Prisotni so si ogledali letalski program, ki so ga Frecce prikazale tudi v Mariboru. Nastop nad domačo bazo je bil za publiko in pilote še posebno čustven. Italijane je še najbolj ganil prelet, ko so Frecce narisale italijansko zastavo ob notah Puccinijeve Nessun dorma. Za naslednje leto so obeti bolj optimistični, saj naj bi tudi v Italiji končno spet priredili več letalskih mitingov.

Nedeljskemu dogajanju je ponagajalo vreme, kljub dežju pa je bil letalski program izpeljan v celoti. V petek, 17. septembra, ko so potekale priprave na prireditev, so organizirali dan za spotterje in medije. Petek so izkoristili tudi za predstavitev nove knjige Frecce Tricolori - L’arte del volo acrobatico (umetnost akrobatskega letenja).

Skupini želimo vse najboljše, obilo uspehov in uživanja v letenju še mnogo let.

 


Koledar objav

« Januar 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31