Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Airbus se je soočil s posebno željo naročnika helikopterja

Oceni ta prispevek
(5 glasov)
21 Nov 21
Napisal
Objavljeno v Novice

Airbusova divizija helikopterjev Airbus Corporate Helicopters (ACH) se je pred časom srečala z zelo neobičajno željo svojega naročnika. Podjetnik v gradbeništvu in izkušen pilot, dr. Urs Brunner, je na prigovarjanje svoje žene Daniele Brunner, ki je pionirka t.i. etične mode, vztrajal pri zahtevani želji, da je notranjost njunega helikopterja iz popolnoma veganskih materialov.

Airbusova skupina inženirjev se ni ustrašila izziva ter ga je s prilagoditvami tudi izpeljala. Notranjost helikopterja je ostala sive barve, vendar so usnjeni elementi, ki dajejo ta luksuzni občutek morali biti zamenjani z drugimi sprejemljivimi materiali za kupca. Helikopter so opremili s t.i. ”Ultraleather-jem”, ki daje primerljiv izgled in občutek na otip kot usnje ter se hkrati ponaša s zadovoljivo vzdržljivostjo. 

Posebej za omenjeni helikopter so razvili in med drugim oblekli z nadomestnim materialom šest potniških sedežev, sredinske naslone z omaricami za shranjevanje predmetov ter zadnjo pregrado. ”Zelo smo ponosni na delo naše ekipe pri delu na tem projektu. Material je zelo specifičen in je tudi prestal ustrezno certificiranje za uporabo v letalstvu. Velik izziv nam je bilo opremiti ta helikopter s tem materialom, ki je sicer odporen na obrabo vendar ima zanimivo značilnost, da je raztegljiv le v eni smeri, zato je bilo delo pri sedežih z njim najzahtevnejše” je povedal vodja divizije ACH, gospod Frederic Lemos. 

Žena naročnika - pilota je ustanovna lastnica specializirane modne hiše Giulia & Romeo, ki v svoji ponudbi nima proizvodov živalskega izvora, je želela da je njun helikopter skladen z njenimi etičnimi vrednotami.

Mi pa lahko temu samo še dodamo: ”Da, draga!” ;-)

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« November 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30