Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Adria Tehnika in Wizz Air podpisala novo štiriletno sodelovanje

Oceni ta prispevek
(6 glasov)
08 Dec 21
Napisal
Objavljeno v Novice

Adria Tehnika, ki deluje na področju servisiranja in vzdrževanja letal, niza uspehe med uglednimi letalskimi prevozniki v Evropi. Kljub obstoječi še veljavni pogodbi je podpisala novo dolgoročno pogodbo z madžarskim Wizz Airom.

Podjetje Wizz Air, evropski velikan med nizkocenovnimi letalskimi prevozniki, je bilo ustanovljeno leta 2003. V naslednjem letu pa je že opravilo prvi let na relaciji Katowice – London. Ob 10. obletnici so v svojo floto letal pozdravili že 50. Airbus A320 in do takrat je z njimi letelo preko 15 milijonov potnikov. Danes ima podjetje v svoji floti 146 letal. Tako podjetje Wizz Air kot tudi podjetje Adria Tehnika sta namreč ves čas v koraku s časom in se poslužujeta najnovejše tehnologije. Wizz Air v zadnjih letih svojo floto letal posodoblja s popularnimi tipi letala NEO, ki so v letalstvo vpeljala najnovejše tehnologije in izboljšanja aerodinamike. Podjetje Adria Tehnika pa zagotavlja njihovo ustrezno vzdrževanje in servisiranje. Nove generacije motorjev namreč vplivajo na nižjo porabo goriva in pomembno zmanjšujejo izpust plinov, saj imajo za približno polovico nižji ogljični odtis kot letala prejšnje generacije. Zaradi konstantne rasti poslovanja v preteklih 18 letih podjetje Wizz Air pričakuje, da bodo v naslednjem desetletju svojo floto pomladili in jo potrojili, s čimer bo njihova družina letal zrasla na 500.  

Julia Brix, vodja tehnične službe Wizz Air je povedala: »Pri Wizz Airu se kot najhitreje rastoči nizkocenovni letalski prevoznik v Evropi zanašamo le na najboljše ponudnike različnih storitev. Za naša letala je optimalna tehnična podpora ključnega pomena. Veseli nas, da bo tudi Adria Tehnika eden izmed naših zanesljivih partnerjev v prihodnje.«

Nizkocenovni letalski prevozniki so zagotovo del segmenta, kjer je v zadnjih letih opazna izjemna rast, in to kljub hitro spreminjajočemu se okolju. Glavni igralci na trgu nizkocenovnih letalskih prevoznikov imajo namreč naročena nova letala, povečujejo število letalskih linij in njihovo pogostost, zato lahko upravičeno pričakujemo, da bodo v prihodnje imeli pomembno vlogo. Če bodo napovedi obveljale, bo rast imela tudi neposreden vpliv na skupino Avia Prime, saj trenutno stranke iz segmenta nizkocenovnih letalskih prevoznikov predstavljajo 22% delež njenih prihodkov.

Dolgoročno sodelovanje, ki temelji na štiriletni pogodbi z možnostjo podaljšanja za eno leto, je zato zagotovo pomemben mejnik in nov uspeh podjetja Adria Tehnika. Wizz Air je zaradi obsega potrebe po vzdrževanju in servisiranju letal na letni ravni svoje tveganje razpršil in s tem namenom izbral več podjetij, ki bodo skrbela za ustrezno pripravljenost letal – med njimi tudi Adria Tehniko, eno izmed vodilnih podjetij v Evropi na področju servisiranja in vzdrževanja letal, ki v svetu aviacije še posebej slovi kot izjemen in izkušen strokovnjak servisnih in vzdrževalnih del za družino letal Airbus A320. Prvi pregled Wizz Airovega letala bo tako opravljen jeseni 2022.  

»Izjemno ponosni smo, da nam je s podjetjem Wizz Air uspelo odnos oplemeniti, in to z dolgoročnim sodelovanjem, kar je zagotovo dokaz zaupanja. Glede na dejstvo, da Wizz Airova flota sestoji iz airbusov, mi pa smo v tej družini letal izjemno izkušeni, saj poznamo tipe letal in potrebne modifikacije, je bila odločitev za sodelovanje logična posledica in prepričana sem, da bo zagotovo pripomogla k vzajemni rasti,« pravi Barbara Perko Brvar, namestnica glavnega izvršnega direktorja Adria Tehnika.

 


Koledar objav

« Maj 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31