Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Mirni dnevi okoli božiča za švicarske reševalce

Oceni ta prispevek
(3 glasov)
27 Dec 21
Napisal
Objavljeno v Novice

Kot vedno, so tudi letos med božičnimi prazniki bile v pripravljenosti medicinske ekipe švicarske Rege.

V preteklih dneh jim je na roko šlo hladno in vlažno vreme v Švici, ki je zmanjšalo obisk gora domačinov ter turistov in njihovo število zunanjih aktivnosti, zato je tradicionalno bilo tudi manj posredovanj. Od božičnega večera pa do včeraj so posredovali okoli 100-krat za ljudi, ki so se znašli v stiski, za poškodovance ali hudo bolne. Regi-na reševalna letala so v božičnem času bila na poti za prevoz bolnikov po vsem svetu.

Najbolj dejavne so bile helikopterske posadke, katere so kljub vsemu imele širok spekter posredovanj. Večinoma so posredovali za nujne primere zaradi bolezni (nenadna poslabšanja stanj bolnikov s srčno-žilnimi boleznimi) ali za medbolnišnične prevoze. Posredovali pa so tudi pri večih prometnih in delovnih nesrečah. Približno četrtino vseh misij v teh dneh so izvedli ponoči.

Regina ambulantna letala so reševala po vsem svetu. Na božični dan sta se dve ambulantni letali vrnili z repatriacijskih letov iz Brazilije v Švico in iz Džibutija v Francijo. Če je le možno in če okoliščine, predvsem bolnikovo stanje in letalske povezave, dopuščajo, se poslužujejo repatriacij na rednih letalskih povezavah. Če je potreba po spremstvu zdravstvenega osebja, le tega tudi zagotovijo. Med božičnimi prazniki so Regi-ne medicinske ekipe opravile dva spremstva za dva bolna pacienta na letalih rednega prometa iz Kostarike in Združenih držav Amerike v Švico.

Rega pa je v prazničnem času organizirala tudi tri poti na rednih poletih brez spremstva svojega osebja. Za to možnost se odločijo le, ko to možnost odobrijo zdravniki v pogovoru s pacientom in njegovimi svojci ter lečečim zdravnikom na destinaciji.


Koledar objav

« Maj 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31