Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Lauda Europe zaposluje kabinsko osebje

Oceni ta prispevek
(3 glasov)
05 Mar 22
Napisal
Objavljeno v Novice

Od 3. do 14. marca se kandidati lahko oglasijo na informativni točki Crewlinka na zagrebškem letališču in opravijo informativni razgovor za člana kabinskega osebja.

Lauda Europe, ki v imenu Ryanaira opravlja lete iz Zagreba in Zadra bo zaposlila več kot 35 članov kabinskega osebja. »Korona je imela velik vpliv na naše poslovanje. Sedaj smo v fazi okrevanja. Rezervacije za poletje so dobre, optimizem se vrača in računamo, da se bomo letos vrnili na številke iz leta 2019.« je za sierra5 povedal direktor letalskih operacij pri Lauda Europe Tadej Notersberg.

Lauda Europe ima na Hrvaškem stacioniranih šest letal A320. Po tri v vsaki izmed prej omenjenih baz. V poletnem voznem redu načrtujejo letenje na 71 destinacij. Iz Zagreba bodo leteli na 27 destinacij, medtem, ko bodo iz Zadra leteli na 44 destinacij.

V Lauda Europe vabijo v svoje vrste tudi kandidate iz Slovenije. Pri njih je trenutno zaposlenih 24 slovenskih pilotov. Z razširitvijo poslovanja v sosednji Hrvaški pa si želijo tudi kabinsko osebje iz Slovenije. V Zadru in Zagrebu bodo tudi organizirali dan odprtih vrat. V Zadru v soboto, 5.3., in v ponedeljek, 7.3., in v Zagrebu v cetrtek 10.3. in v soboto 12.3. Podrobnosti lahko najdete na spletni strani https://crewlink.info/3IOahK5. Dobrodošli so vsi, tudi tisti brez izkušenj je dejal Notersberg, ki na razgovor vabi tudi nekdanje člane kabinskega osebja pri Adrii Airways. Delovne izkušnje na Airbusih so dobrodošle, niso pa pogoj. Kandidati bodo najprej opravili test iz angleščine in informativni razgovor. Izbor kandidatov opravlja zaposlitvena agencija Crewlink. Celoten proces se zaključi zelo hitro je povedal Notersberg. Izbrane kandidate pa potem čaka šolanje, ki se bo začelo 15. marca na Hrvaškem. Izbrani kandidati si bodo morali v času zaposlitve nastanitev v Zagrebu ali Zadru poiskati sami. Delovni turnus bo pet dni letenja in trije prosti dnevi.

Ryanair v Sloveniji?

Ob velikem porastu prometa na Hrvaškem smo pristojne v Ryanairu vprašali tudi zakaj ne letijo iz Slovenije.

»Vedno smo zainteresirani za letenje na nove trge, kot je Slovenija, ob upoštevanju, da letališča zagotavljajo konkurenčno stroškovno osnovo za komercialno izvedljivost poslovanja, podobno kot na drugih evropskih trgih, kjer močno rastemo. Italija je jasen primer tega, kjer so se naši letališki partnerji močno ukvarjali s stroški za doseganje rasti, Ryanair pa bo to poletje znatno povečal promet v Italiji.«

Zanimivo je, da Ryanaira v Slovenijo ne privabijo niti subvencije, ki jih za letenje v Slovenijo ponuja MGRT.

Šolanje pilotov v Mariboru

Notersberg je povedal tudi, da imajo odprte razpise tudi za pilote z ustreznim tipskimi certifikati za letenje na A320. Prav zaradi tega trenutno ne izvajajo šolanja letenja v zonah, saj imajo njihovi piloti ustrezne ratinge. V primeru, da bodo potrebovali letenje v zonah pa se bodo v Maribor zagotovo vrnili, saj so z njimi zelo dobro sodelovali. Lauda Europe ima 29 letal Airbus A320.


 


Koledar objav

« September 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30