Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Pipistrel in BAE Systems združujeta moči na področju vojaškega letalstva

Oceni ta prispevek
(6 glasov)
06 Mar 22
Napisal
Objavljeno v Novice

Pipistrel in BAE Systems sta objavila načrte o sodelovanju pri razvoju rešitev za obrambni in varnostni trg, ki vključujejo uporabo električnih letal.

V okviru sodelovanja bo BAE Systems zagotovil svoje strokovno znanje na področju naprednih vojaških letal. Pipistrel pa bo kot vodilni na področju razvoja letal na električni pogon raziskal razvoj lahkih trajnostnih letal.

Letala na električni pogon so eden od načinov, kako si vojaške letalske sile prizadevajo zmanjšati emisije ogljika, ne le zato, ker so okolju prijaznejša od primerljivih letal s tradicionalnim pogonom, ampak tudi ker zagotavljajo znatno nižje obratovalne stroške.

Ian Muldowney, glavni operativni direktor, BAE Systems Air, je povedal: »Veseli smo, da sodelujemo s Pipistrelom, ki je vodilni na področju razvoja lahkih električnih letal. To je priložnost, da pomagamo pri razvoju palete izdelkov in storitev in jih ponudimo našim strankam, ki se odzivajo na hitro spreminjajoče se obrambne in varnostne razmere. Čeprav bo operativna zmogljivost vedno prednostna naloga pri obrambi, vemo, da rešitve, ki so naklonjene okolju, postajajo vse pomembnejše. Naše sodelovanje s Pipistrelom predstavlja fantastično priložnost, da izkoristimo naše skupno strokovno znanje.«

Ivo Boscarol, ustanovitelj in izvršni direktor družbe Pipistrela je dejal: »Za reševanje podnebnih sprememb je potrebna uporaba tehnologij brez emisij. Zlasti v letalstvu je to zelo pomembno. Pozdravljamo pobudo BAE Systems, da je kot primerno prepoznal najnovejšo in tipsko certificirano tehnologijo električnega pogona, ki je nameščena v našem Velisu Electro. Ko gledamo v prihodnost, smo navdušeni nad tem sodelovanjem, ki prinaša večji potencial za še boljše izdelke.«

Sodelovanje s Pipistrelom je del najnovejša zaveza BAE Systems k trajnostnemu letalstvu. Pospeševanje razvoja trajnostnih tehnologij podpirajo s povečanimi naložbami v raziskave in razvoj ter s sodelovanjem z industrijskimi partnerji, malimi in srednje velikimi podjetji ter akademskimi krogi.

Prizadevanje za razvoj trajnostnih izdelkov in rešitev za izpolnjevanje naraščajočih zahtev kupcev je ključni poudarek za BAE Systems. Elektrifikacija in povečana uporaba drugih okolju prijaznejših virov energije je njihov glavni cilj.

Foto: Pipistrel

 


Koledar objav

« Julij 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31