Natisni to stran

Maribor to poletje s poletnimi čarterji iz Italije

Oceni ta prispevek
(10 glasov)
07 Mar 22
Napisal
Objavljeno v Novice

Mariborsko letališče po šestih letih letos znova pričakuje redne poletne čarterje.

Po prvih informacijah se dela na projektu vzpostavitve povezave Maribora s tremi italijanskimi mesti Bolzano (BZO), Pisa (PSA) in Neapelj (NAP). Leti bi se naj izvajali tekom vrha poletne sezone, med koncem junija in sredino septembra ob četrtkih z 78 sedežnimi letali Dash8-Q400 letalske družbe SkyAlps, ki opravlja lete pod operativno licenco Luxwing-a (BN/LWG). Več informacij je že na razpolago na spletni strani www.sloveniavacation.si 

Štajersko letališče je zadnje redne čarterje gostilo poleti leta 2016, ko je v Grčijo letel grški prevoznik Aegean Airlines z letali A320. Po tem so bili poleti 2017 še krajši čas leti med Maribor ter Dubrovnikom in Splitom z letali Fokker 50 od VLM-ja ter od februarja 2018 še nekaj mesecev redni leti med Mariborom in Antwerpnom via Munich z istimi tipi letal.

SkyAlps je majhna regionalna letalska družba bazirana na letališču Bolzano v italijanskih Dolomitih. Trenutno imajo v svoji floti dve 78-sedežni letali Dash 8 Q400. Opravljajo vrsto letov med turističnimi destinacijami v Sredozemlju, Srednji in Zahodni Evropi.