Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

V mreži letov z ljubljanskega letališča še Tivat in Tel Aviv

Oceni ta prispevek
(5 glasov)
24 Jun 22
Napisal
Objavljeno v Novice

Mrežo letov z ljubljanskega letališča sta dopolnili še zadnji dve od napovedanih povezav za letošnjo poletno sezono. Preteklo nedeljo je prevoznik Air Montenegro ponovno vzpostavil letenje v Tivat, izraelski prevoznik Israir Airlines pa je v ponedeljek vrnil lete v Tel Aviv.

Z nastopom šolskih počitnic bo na voljo tudi najobsežnejše število čarterskih letov v letošnjem poletnem voznem redu. V najbolj prometnem obdobju bodo potniki z ljubljanskega letališča lahko leteli z okoli 140 leti na teden.

Prevoznik Air Montenegro je minulo nedeljo vzpostavil lete v Tivat, priljubljeno črnogorsko obmorsko počitniško destinacijo. Tja bo do konca septembra ponujal štiri lete na teden, vsak ponedeljek, sredo, petek in nedeljo. Leti v Tivat so na voljo že od 89 evrov naprej (cena enosmerne letalske vozovnice). Leti v Podgorico v tem času ne bodo na voljo, Air Montenegro jih bo vrnil oktobra.

»Z začetkom poletja za ljubljansko letališče nastopijo prometno najbolj pestri meseci leta. Naši mreži se pridružujejo dodatni redni leti, v polnem zamahu bo zaživela čarterska ponudba. Veseli nas, da se je prevoznik Air Montenegro prilagodil povpraševanju naših potnikov in bo v vrhuncu poletne sezone ponujal lete do priljubljene počitniške destinacije v Črni gori. Prav tako pozdravljamo redno čartersko povezavo Israir Airlines, ki bo poskrbela predvsem za prihode tujih turistov v Slovenijo,« je ob širitvi ponudbe letov pred nastopom visoke poletne sezone dejala poslovodna direktorica Fraporta Slovenija, dr. Babett Stapel.

Prevoznik Israir Airlines je v torek na ljubljansko letališče vrnil lete v Tel Aviv. Ponujal jih bo vse do konca oktobra, vsak torek in soboto. Na povezavi bodo v Slovenijo potovali večinoma čarterski potniki, a je lete mogoče rezervirati tudi v prosti prodaji. Na voljo so že od 80 eur naprej (cena enosmerne letalske vozovnice). Drugo največje mesto Izraela ter gospodarsko in kulturno središče države je zaradi svoje obmorske lege privlačna poletna destinacija, ki slovi tudi po razburljivem nočnem življenju. Lete bo prevoznik opravljal z letaloma airbus A320 in boeing B737.

Z ljubljanskega letališča v poletnem voznem redu lete ponuja 15 rednih letalskih prevoznikov na 19 destinacij:

Air France dvakrat dnevno v Pariz,

Air Montenegro dvakrat tedensko v Podgorico in štirikrat tedensko v Tivat (izmenjajoči povezavi),

Air Serbia enajstkrat tedensko v Beograd in dvakrat tedensko v Niš,

Brussels Airlines petkrat tedensko v Bruselj,

British Airways petkrat tedensko v London, Heathrow,

easyJet petkrat tedensko v London, Gatwick,

flydubai petkrat tedensko v Dubaj,

Israir Airlines dvakrat tedensko v Tel Aviv,

LOT Polish Airlines osemkrat tedensko v Varšavo,

Lufthansa dvakrat dnevno v Frankfurt in dnevno v München,

Swiss International Airlines dnevno v Zürich,

Transavia štirikrat tedensko v Amsterdam,

Transavia France dvakrat tedensko v Pariz, Orly,

Turkish Airlines desetkrat tedensko v Istanbul,

Wizz Air dvakrat tedensko v Bruselj, Charleroi in trikrat tedensko v London, Luton.

Pestra čarterska ponudba

Ponudba čarterskih letov počitnikarjem v letošnjem vrhuncu sezone omogoča večjo izbiro destinacij. Turistične agencije, ki organizirajo poletne čarterje z ljubljanskega letališča, bodo zagotavljale lete do najbolj priljubljenih destinacij v Turčiji, Španiji, na številnih grških otokih in v Egiptu.

Dinamična rast potnikov

V prvih petih mesecih leta so na ljubljanskem letališču našteli skupaj več kot 281 tisoč potnikov, kar je skoraj sedemkrat več kot v enakem obdobju lani. V prejšnjem mesecu so v primerjavi z majem 2021 zabeležili šestkrat več potnikov (84.886). Dinamično rast potnikov spodbuja sproščanje vstopnih omejitev v evropskih državah in po svetu ter s tem povezano okrepljeno povpraševanje po rednih letih. Pomembno k njej prispeva tudi čarterski promet.

Fotografija je simbolična

 


Koledar objav

« Avgust 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31