Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Adria Tehnika pred 20 leti postala prvi pooblaščeni serviser letal serije CRJ v Evropi

Oceni ta prispevek
(6 glasov)
21 Jul 22
Napisal
Objavljeno v Novice

V 20 letih pregled opravljen na več kot 1000 letalih serije CRJ v okviru skupine Avia Prime.

Adria Tehnika s sedežem na Brniku, članica skupine Avia Prime, ki deluje na področju servisiranja in vzdrževanja letal, v juliju praznuje dvajseto obletnico, ko je postala prvi pooblaščeni serviser letal serije CRJ v Evropi.

Izjemna zanesljivost in odzivnost vzdrževalnega oddelka slovenskega letalskega prevoznika že pred več kot dvajsetimi leti nista ostali neopaženi, kar se je izrazilo v zanimanju za to, da Adria Tehnika postane servisni center za evropsko floto letal CRJ. Že kmalu zatem je sledilo prvo skupno sodelovanje pri razvoju vzdrževalnega programa za letala tipa CRJ 700.

Po prvih nekaj opravljenih delih se je sodelovanje z Adria Tehniko okrepilo s podpisom sporazuma, s katerim je postala prvi poblaščeni serviser letal serije CRJ v Evropi. Pogodba je bila podpisana v letu 2002 med letalskim mitingom v Farnboroughu.

Kmalu po podpisu pogodbe so sledila prva vzdrževalna dela na omenjenem tipu letal, saj so že do konca leta 2002 na dveh vzporednih vzdrževalnih linijah uspešno opravili preglede na enajstih letalih tipa CRJ 700.

Amel Belkhamsa, vodja poprodajnih komercialnih storitev, prida: “Adria Tehnika je že ves čas zanesljiv partner v naši razširjeni podporni mreži. Že 20 let zagotavljajo kakovostno izvedbo vzdrževalnih del za uporabnike letal CRJ v evropski regiji. 20 let partnerstva predstavlja mejnik, ki ga velja praznovati, hkrati pa tudi pokazatelj vrednosti, ki jo Adria Tehnika doprinaša za naše stranke.”

 »Po dvajsetih letih se lahko s ponosom ozremo nazaj in ugotovimo, da je serija letal CRJ  zgodba o uspehu. V teh letih je bilo opravljenih preko 1000 pregledov na letalih CRJ 200, CRJ 700, CRJ 900 in CRJ 1000 in družini letal Challenger v okviru skupine Avia Prime. Izkušena, usposobljena in motivirana ekipa podjetja Adria Tehnika že vrsto let več kot 80 strankam dokazuje, da nudimo učinkovite rešitve in strokovno znanje za vzdrževanje in servisiranje letal. Letošnje praznovanje pa je le še dodatna potrditev zaupanja in uspešnega medsebojnega sodelovanja,« je povedala Barbara Perko Brvar, namestnica glavnega izvršnega direktorja Adria Tehnike. 

Odnosi, ki so se skozi desetletja gradili z zmogljivostmi na področju letal serije CRJ v podjetju Adria Tehnika, so bili dobro izhodišče za izgradnjo močnega portfelja strank tudi za celotno skupino Avia Prime. Tudi s pomočjo CRJ-zmogljivosti so v skupini Avia Prime razvili posel, kjer lahko danes vzdržujejo raznoliko floto letal najpopularnejših nacionalnih in nizkocenovnih letalskih prevoznikov.

»Dvajsetletni mejnik neprekinjenega medsebojnega sodelovanja je izjemno pomemben, saj so dolgoročna sodelovanja dandanes ključna za uspešno poslovanje. Sodelovanje je v preteklosti prineslo veliko pozitivnosti ne samo za Adria Tehniko, pač pa tudi za celotno skupino Avia Prime, ki velja za enega vodilnih MRO-jev na kontinentu. Navkljub vsem pretresom, ki so v zadnjem času zamajali regionalni letalski trg, letala CRJ še vedno predstavljajo pomemben člen v številnih flotah po Evropi in vsekakor tudi pomembno težišče našega delovanja,« povzame Piotr Kaczor, glavni izvršni direktor skupine Avia Prime Group in Adria Tehnike.

Poleg dolgoročne pogodbe za vzdrževanje letal CRJ ima podjetje Adria Tehnika, član skupine Avia Prime, sklenjeno dolgoročno pogodbo tudi z evropskim proizvajalcem letal Airbus za družino A320 in dolgoročne pogodbe z letalskimi družbami ter največjimi lizinškimi hišami.

Adria Tehnika ponuja vzdrževalne storitve na vseh ravneh, od dnevnih pregledov do vključno največjih vzdrževalnih pregledov (t. i. D-pregledov), poleg tega pa ponuja tudi najzahtevnejše modifikacije strukture. Zahvaljujoč desetletjem izkušenj v letalski industriji, več kot 80 strankam na treh celinah in priročni geografski lokaciji v središču Evrope ima Adria Tehnika zelo močan položaj na evropskem trgu in dober ugled med letalskimi družbami.


 


Koledar objav

« September 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30