Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Šest prevoznikov s pogostejšimi leti z ljubljanskega letališča

Oceni ta prispevek
(7 glasov)
19 Sep 22
Napisal
Objavljeno v Novice

Trenutne napovedi kažejo, da bodo imeli potniki v primerjavi s poletno sezono več možnosti za lete na šest destinacij: Amsterdam, Beograd, Dubaj, Istanbul, Podgorica in Zürich.

Nizkocenovni prevoznik flydubai bo 22. decembra prešel na dnevno letenje v Dubaj (zdaj ponuja tri tednse lete), kamor lete izvaja pod skupno oznako z družbo Emirates. Potnikom bo tako ponudil večjo izbiro letov za potovanja v Združene arabske emirate in nadaljevanje poti prek vozlišča na vse konce sveta. Turkish Airlines bo od februarja 2023 naprej ponujal 12 tedenskih letov v Istanbul (trenutno ponuja 10 tedenskih letov) in bo takšno frekvenco letov v zimskem voznem redu na ljubljanskem letališču predstavil prvič. Jutranji let bo na voljo vsak dan v tednu, večerni let petkrat tedensko, kar bo izboljšalo neposredno povezljivost ter razširilo možnosti povezovalnih letov, še posebej v ZDA in Kanado.

Pogostejše letenje v zimski sezoni napovedujejo tudi spodnji prevozniki:

Air Serbia dvakrat dnevno v Beograd,

Swiss Airlines devetkrat tedensko v Zürich,

Transavia petkrat tedensko v Amsterdam in

Air Montenegro trikrat tedensko v Podgorico.

Na preostalih destinacijah bodo prevozniki v zimskem voznem redu ohranili podobno število tedenskih letov kot jih zagotavljajo trenutno:

Air France enajstkrat tedensko v Pariz,

Air Serbia dvakrat tedensko v Niš,

Brussels Airlines štirikrat tedensko v Bruselj,

easyJet do petkrat tedensko v London, Gatwick,

LOT Polish Airlines osemkrat tedensko v Varšavo,

Lufthansa dvakrat dnevno v Frankfurt in dnevno v München,

Wizz Air trikrat tedensko v London, Luton in dvakrat tedensko v Bruselj, Charleroi.

"Po prometno močnih poletnih mesecih se veselimo pozitivnih signalov letalskih prevoznikov za povečanje obsega letenja v zimski sezoni. Z dnevnimi leti flydubaja v Dubaj, 12 tedenskimi leti prevoznika Turkish Airlines v Istanbul prvikrat v zimskem voznem redu in drugimi pridobitvami, bodo imeli naši potniki še več možnosti z direktnimi leti doseči ciljne destinacije ter vozlišča izkoristiti za nadaljevanje potovanj na vse konce sveta," je obete za zimski vozni red komentirala dr. Babett Stapel, poslovodna direktorica Fraporta Slovenija.

V vrhuncu poletne sezone je ljubljansko letališče zabeležilo močno rast potniškega prometa. V avgustu je čezenj potovalo več kot 122.000 potnikov, 68 % več kot v avgustu 2021. V obdobju od januarja do avgusta 2022 so oskrbeli skoraj 631.000 potnikov, trikrat več kot v enakem obdobju lani. Pričakujejo, da bodo tudi v septembru našteli okoli 120.000 potnikov, ob močnem čarterskem prometu, ki je v avgustu predstavljal 23 % potniškega prometa. V poletnih mesecih je bilo število oskrbljenih potnikov nad pričakovanim, kar bo pripomoglo, da ob koncu leta 2022 naštejejo več potnikov kot napovedano (880.000 potnikov). Tako bi v letu 2022 zabeležili vsaj podvojen promet v primerjavi z 2021 ter se že bolj približali milijonu oskrbljenih potnikov.

 


Koledar objav

« September 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30