Lahki raketni vod zračne obrambe uspešno opravil taktično vajo z bojnim streljanjem

V začetku tedna so pripadniki lahkega raketnega voda zračne obrambe opravili še zadnjo nalogo v procesu preverjanja usposobljenosti voda za delovanje v okviru lahke bataljonske bojne skupine. Na vojaškem vadišču in strelišču Krivolak v Makedoniji so taktično vajo končali z bojnim streljanjem na cilje v zračnem prostoru.

Postopke taktične vaje in bojnega streljanja je po Natovi metodologiji za ocenjevanje in vrednotenje usposobljenosti enot zračne obrambe ocenjevala skupina za ocenjevanje. Vaja je bila letošnja osrednja aktivnost pripadnikov 9. bataljona zračne obrambe, pri njeni izvedbi pa so sodelovali tudi pripadniki 20. motoriziranega bataljona, 670. poveljniško-logističnega bataljona, 15. helikopterskega bataljona in 157. logističnega bataljona SV.

a4.jpg

Taktično vajo z bojnim streljanjem so si ogledali minister za obrambo Republike Makedonije Zoran Konjanovski, veleposlanik Republike Slovenije v Republiki Makedoniji Alain Brian Bergant v spremstvu slovenskega vojaškega atašeja polkovnika Janeza Butare, poveljnik sil makedonske vojske generalmajor Zoran Dimov, predstavniki atašejskega zbora v Republiki Makedoniji in drugi visoki gostje.

Foto: 9. BZO
Fotogalerija