Golden Air v zraku - dopolnjeno

Danes je zelo pomemben dan za letališče Edvarda Rusjana v Mariboru in novo slovensko letalsko podjetje Golden Air.

clifford_dachuna_-_golden_air.jpgSlednje je pred dnevi napovedalo skorajšnji pričetek letalskih operacij na novi povezavi Maribor-Dunaj-London. Danes ob 14:25 bosta tako proti Londonu poletela prva dva potnika, zvečer pa se bo letalo Golden Air-a vrnilo na matično letališče z drugima potnikoma. Angleški poslovnež Clifford Dachuna, je včeraj preveril še zadnje priprave in je žarel od zadovoljstva: „za nami so meseci napornih priprav na odprtje letalske povezave. V Sloveniji naše operacije vodi Tom Mastnak, ki se je izkazal za zanesljivega partnerja ter odličnega letalskega strokovnjaka.

S prvim letom se naše delo in odgovornost do potnikov šele prične. Prihodnjih šest mesecev je za nas odločilnih, saj mora letalska povezava dokazati svojo profitabilnost. A mi smo tukaj, in zavezani smo k razvoju. Želimo izkoristiti velik turistični potencial Slovenije ter sočasno razvijati tudi naš nov dom – mariborsko letališče. Naš fokus ni zgolj letalska povezava temveč celotna turistična storitev, in prav na tem področju vidimo svojo veliko priložnost.“. Ta hip je zelo aktualna tudi zgodba o prodaji letališča v Mariboru, in g. Dachuna se je dotaknil tudi tega vprašanja „Naša odločitev je, da se zavežemo razvoju prevoznika Golden Air, sicer člana Golden Air Group. Zato vlagamo sredstva, in logično je da se zanimamo tudi za nakup Aerodroma Maribor. A pogoj je, da uspemo z osnovno storitvijo. Zato si zapomnite, da z Golden Airom letite varno, udobno in ugodno.“.

Vsekakor je vzpostavitev letalskih povezav projekt, ki zahteva tudi nekaj časa. S ceno letalske vozovnice 150€ za povratni let med Slovenijo, Avstrijo in Anglijo se Golden Air uvršča med cenovno ugodne prevoznike. Kljub temu pa za vplačan evro ponuja kvalitetno storitev: potniki bodo lahko potovali z do 25kg prtljage, med poletom pa jim bo postrežen tudi obrok. Tudi vozni red je prilagojen turističnim popotnikom in kani privabiti večje število potencialnih potnikov.

Vozni red letenja
Vsak: pon**, čet, pet, sob, ned*,

Maribor-Dunaj (14:25-15:00) trajanje leta 0:35
Dunaj-London (16:00-17:15) trajanje leta 2:15

London-Dunaj (18:30-21:45) trajanje leta 2:15
Dunaj-Maribor (22:05-22:40) trajanje leta 0:35

* - poleti na ta dan v tednu se pričnejo 20.10.2011
** - poleti na ta dan v tednu se pričnejo 30.10.2011

spletno mesto http://www.goldenair.si/

Z letališča Edvarda Rusjana je danes ob 14:25 proti Londonu na novo vzpostavljeni letalski povezavi poletel prvi potnik. Ker je šlo za prvi polet so v podjetju Golden Air poskrbeli tudi za posebno pozornost in presenečenje, saj so polet opravili kar z luksuznim letalom iz poslovne flote.

Kljub obetavnemu začetku – v tem tednu je bilo prodanih veliko vozovnic za oktobrske in božične počitnice v podjetju načrtujejo postopno uvajanje letov. S poslovnim partnerjem iz Velike Britanije so se dogovorili za najem letal Saab 2000 s 60 sedeži in Embraer 135 s 37 sedeži. Ta letala bodo v uporabi do prihoda Boeinga 737, ki naj bi floto predvidoma dopolnil v štirih tednih.

Cene vozovnic so zelo ugodne in primerne tudi za slovenskega popotnika. Povratna vozovnica za odraslega stane 150 EUR, cena za otroke od drugega do dvanajstega leta starosti 140 EUR, za mlajše od dveh let pa 15 EUR.

saab2000.jpg

POSLOVNA LETALA (GENERAL AVIATION)

Poslovna letala so namenjena najemu domačim ali tujim gostom in se najemajo skupaj s posadko. Odlikuje nas hitra odzivnost in velika prilagodljivost najemnikovim željam. Za vse najeme velja omejitev največjega števila potnikov (odvisna od tipa letala). Naše stranke letijo na različne destinacije - Od Moskve do Barcelone, od Dublina do Istambula...

- Cessna Citation C510 MUSTANG;  posadka + največ 4 potniki
- Cessna Citation C550 BRAVO; posadka + največ 8 potnikov *

POTNIŠKA LETALA
GoldenAir 6 oktobra vstopa v "svet velikih". Zaradi izkazanega interesa turističnih agencij smo zaslutili svojo poslovno priložnost in pripravili povezavo med Mariborom, Dunajem in Londonom. Začeli smo tudi ustvarjati svojo floto, ki sledi naši poslovni politiki, potniki letijo varno, udobno in ugodno. V prvih mesecih bomo uporabljali letali dveh tipov:

- Embaer RJ 135, 37 sedežev + posadka **;
letalo bo letelo predvsem na čarterskih poletih, v fazi uvajanja letalske povezave pa bo letelo na progi MBX-VIE-STN

- Boeing 737-300, 138 sedežev + posadka *;
letalo namenjeno letenju na rednih povezavah, predstavlja delovnega konja naše flote. Omogoča tudi višji standard udobja ter kar 25kg prtljage na potnika. Tudi to letalo bo delno namenjeno čarterskim poletom.

* letalo bo pripravljeno za letenje 11/2011

** letalo je v najemu in leti s tujo posadko