Izredni pregledi senzorjev na EC135

Zaradi nesreče EC135, ki se je decembra zgodila v Glasgowu je EC izdal obvestilo o nujnem pregledu senzorjev za gorivo na helikopterjih EC135.

ec-135_s5-hph_img_4082.jpgBond Aviation je prizemljil floto 38 helikopterjev, da bi raziskali težavo. EC135 ima v svoji floti tudi Letalska policijska enota zato nas je zanimalo kako je s policijskim helikopterjem EC135.

Vesna Drole, vodja Sektorja za odnose z javnostmi Policije je sporočila: »V primeru, ki ga izpostavljate smo kot običajno ravnali v skladu s pravili, ki veljajo v letalskem prometu in vzdrževanju, in napotki iz prejetih servisnih biltenov proizvajalca in EASA AD-not. Helikopter je deloval pravilno, zato varnost v nobenem trenutku ni bila ogrožena, kot tudi ni bilo potrebe da bi ga prizemljili. Prav tako pojasnjujemo, da dodatnih stroškov zaradi pregleda in testov ni bilo.«

Do sredine januarja so pregledali 44% svetovne flote EC135 oz. 467 helikopterjev oz. 934 senzorjev. Pregledi so pokazali napake na 16 senzorjih, ki so jih morali očistiti, tri pa zamenjati. 49 senzorjev še pregledujejo.